• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye girdiğim ay'a ait günleri her sütuna ayrı ayrı yazması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan millis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Arkadaşlar, öğrenmek istediğim; ben sayfada bir hücreye ay girdiğimde Örn;(01/2007) sayfanın sütunlarına o aya ait günleri yazması Örn; ( A2 hücresine 01/01/2007, B2 hücresine 02/01/2007 ) gibi yada bu olayı UserFormda ayı TextBox kutusu içerisine yazdığımda Sayfaya aynı işlemi nasıl yaptırabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. A2 ve B2 hücrelerinde yapacağınız değişikliğe göre tarihler yenilenir. Umarım faydası olur.

Son düzenleme:
Selamlar,

Ekte form ile yapılmış örnek dosyayı inceleyiniz. Alternatif olarak eklemek istedim. Umarım faydası olur.

bir sorum daha olacak. İlişkili aya ait hafta sonlarını bulup o sütunları sarıya boya

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. A2 ve B2 hücrelerinde yapacağınız değişikliğe göre tarihler yenilenir. Umarım faydası olur.

İlk önce çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımınız oldu. Bir sorun daha var. İlişkili aylara ait hafta sonlarını bulup o sütunları sarıya boyayabilmek için nasıl bir yardımınız olabilir.

Selamlar,

İlk mesajımdaki dosyayı güncelledim kontrol edermisiniz. Hafta sonlarını koşullu biçimlendirme ile renklendirilmiştir. Biçim-Koşullu Biçimlendirme menüsünden ulaşabilirsiniz.

Sn COST_CONTROL'ın kodlarını aşağıdaki gibi değiştirirseniz.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2,B2]) Is Nothing Then Exit Sub
[D2:IV2].ClearContents
TARİH = DateSerial([B2], [A2], 1)
AYINİLKGÜNÜ = TARİH
AYEKLE = DateAdd("M", 1, TARİH)
AYINSONGÜNÜ = DateAdd("D", -1, CDate(AYEKLE))
[A4] = AYINİLKGÜNÜ
[B4] = AYINSONGÜNÜ
Sütun = 4
For GÜNLER = AYINİLKGÜNÜ To AYINSONGÜNÜ
Cells(2, Sütun) = GÜNLER
If GÜNLER Mod 7 = 0 Or GÜNLER Mod 7 = 1 Then
Cells(2, Sütun).Interior.ColorIndex = 6
Else
Cells(2, Sütun).Interior.ColorIndex = xlNone
End If
Sütun = Sütun + 1
Next
End Sub

TeŞekkÜr

ArkadaŞlar Hepİnİze Çok TeŞekkÜr Ederİm. EmeĞİnİze, Bİlgİnİze SaĞlik

takvim

personel puantajı için,bir hücreye ay adı girilince ilgili ayın günlerini yazan hafta sonlarını farklı renge boyayan kodları arıyorum.form da var ama indiremedim. yardımlarınız için şimdiden tşk ederim

Merhaba,

Bu dosyalar foruma yapılan saldırıda silindi. Ne yapmak istediğinizi küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarsanız yardımcı olabiliriz.

Geri