• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye fotoğraf ekleme

Merhaba.

İlk excel çalışmamda basit bir veritabanı kullanarak basit bir öğrenci bilgi sistemi formu hazırladım.

Kullandığım formül " düşeyara ", benim problemim hücreye fotoğraf ekleyememek.

Hazırladığım veritabanında en son sütunu fotoğrafların ekleneceği sütun olarak seçtim, öğrencinin numarasına göre fotoğrafını satırına eklemek ve forma yine düşeyara formülü ile çağırmak istiyorum.

Ancak hücrenin içine fotoğrafı ekleyemedim, bu konuda yardım istiyorum.

Forum içinde arama yapıtm hatta aynı adda bir konuya rasladım ama aradığım şekilde bir bilgi bulamadım.

Çalışmamı ekte bulabilirsiniz. Şifrelemedim, umarım bu konu hakkında çalışmaya başlayacak arkadaşların da işine yarar.

Zaman ayıracak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...

Saygılarımla.

Sn.Northrop merhaba

Bildiğim kadarı ile hücreye resim koyamazsınız.Size yardımcı olabilmek için bir dosya gönderiyorum.Bu çalışmamda excel.web.tr moderatörlerinin çok yardımı olmuştur.

Öncelikle ekteki dosyayı açmadan önce C:\ sürücüsüne Resim diye bir dosya oluşturmanız gerekiyor.Personelin resimlerini Resim dosyasının içine koyun resimlerin "jpg" uzantılı olmasına dikkat edin.Daha sonra eklediğim dosyayı çalıştırabilirsiniz.Dosyanız masaüstünde olursa çok iyi olur.

Selamlar sevgiler.

Sayın spilavci merhaba.

İlginize çok teşekkür ederim, uğraşmışsınız ancak benim problemime çözüm bulamadım hala, sizin ekinizde köprü kullanılıyor sanırım ancak ben köprü kullanmak istemiyorum, öğrenci numarası yazılınca fotoğrafların direk formdaki hücresine gelmesini istiyorum. Ki buda zor galiba.

Yinede teşekkü ederim.

Saygılarımla.

Sayın Northrop;
Aşağıdaki kodu sayfayanın kod sayfasına yapıştırarak deneyin. Resimlerin listelendiği sayfaya "Resim" adı verilmiştir.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
Shapes("resim").Delete
If Target.Address <> "$B$11" Then Exit Sub
Sheets("Resim").Select
ActiveSheet.Shapes([b11]).Copy
[d10].PasteSpecial
Sheets("Format").Select
Selection.ShapeRange.Name = "resim"
[b11].Select
End Sub

Sayın yucel baygul'ün,

"...........resim eklemekle ilgili (perres) dosyanızı inceledim, fakat anlayamadım. resimleri nereden alıyo, resimlerin isimlerini rasgele yazabiliyormuyum... kısacası anlayamadım. yapılacak işlemleri basmak basamak açıklayabilirseniz çok sevinirim."

şeklindeki özel mesajla benden sorduğu yukarıda eklediğim dosya ile ilgili sorularına açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları yapıyorum:

1. Form sayfasına konacak resim ( BMP, JPG, GIF'te de olur.) kopyalanıp bu sayfaya yapışıtırıyorsunuz. Paint ile açmış olduğunuz resmi Form sayfasına yapıştırdığınızda, resim nereye gelirse gelsin önemli değil. Öte yandan, resmin ebatlarını resmin üzerine gelerek gerekli ayarlamaları yani hücre veya birleştirilmiş hücrelere ayarlamalar yapmanız mümkündür.

2.Yapıştırdığınız resmin üzerine geldiğinizde resmin sol üst köşesinde "range name"lerin geldiği yere bakarsanız örneğin "Picture 48" gibi bir ifade görürsünüz. Yapıştırılan her resmin bu şekilde bir adı oluşur.

3. Listeveri sayfasının RESİM başlıklı sütununa bu Picture ... ifadesini yazın. Resminiz bu durumda görünecektir.

4. Bu şekilde ekleyecekleriniz 486 satıra kadar bir sorun yok. Range (Alan) o kadar belirlenmiş. "PicList" alan boyutunu artırmanız mümkündür.

5. Form sayfasının Calculate olayına aşağıdaki kod yer almıştır.

Option Explicit

Private Sub Worksheet_Calculate()
Dim oPic As Picture
Me.Pictures.Visible = False
With Range("h2")
For Each oPic In Me.Pictures
If oPic.Name = .Text Then
oPic.Visible = True
oPic.Top = .Top
oPic.Left = .Left
Exit For
End If
Next oPic
End With
End Sub

Örneğin siz resimlerin nerede görünmesini istiyorsanız koddaki "h2"yi o şekilde değiştirin değiştirin. Eğer sayfanızdaki resimlerin tümünü görmek ve bazılarını yok etmek ve mükerrer resimleri görmek istiyorsanız, o zaman koddaki "Me.Pictures.Visible = False" False"ı "True" yapın gereksiz resimleri silin. Sonra gizlemek için tekrar "False" yapın.

hep ekteki dosyayı incelermisiniz demişsiniz ben ekte neden dosya göremiyorum arkadaşlar.. aynı konudan yardıma benimde ihtiyacım var eğer bu sorununu gideren arkadaş varsa bana örnek dosyaları resimlerle beraber gönderebilirmi?? lütfen acil yardım

Merhaba,

Excelde makro bilgim sadece sizin buraya yazdığınız birkaç kodu birleştirip çalıştımaktan ibaret. Ancak şimdiye kadar birçok işimi bu yolla hallettim.

Aslında sıkıntısını çektiğim konu ile ilgili yazılmış mesajları okudum ama tam olarak ne yapacağımı bilemedim.

Aynı şekilde Tc kimlik no ve fotograf örneğinden anlatayım. Bu tc no'nun karşısına belirtilen resmi getirmem lazım. Başka bir excel sayfasında bunlar var, ancak resimleri jpeg dosyası olarak tc no ile isimlendirip kaydetmem de mümkün.

Nasıl yapmalıyım.

sayfadaki kodları anlıyorum ama resimleri nereden aldıgını anlamadım

Merhaba,

Excelde makro bilgim sadece sizin buraya yazdığınız birkaç kodu birleştirip çalıştımaktan ibaret. Ancak şimdiye kadar birçok işimi bu yolla hallettim.

Aslında sıkıntısını çektiğim konu ile ilgili yazılmış mesajları okudum ama tam olarak ne yapacağımı bilemedim.

Aynı şekilde Tc kimlik no ve fotograf örneğinden anlatayım. Bu tc no'nun karşısına belirtilen resmi getirmem lazım. Başka bir excel sayfasında bunlar var, ancak resimleri jpeg dosyası olarak tc no ile isimlendirip kaydetmem de mümkün.

Nasıl yapmalıyım.

sayfadaki kodları anlıyorum ama resimleri nereden aldıgını anlamadım

.

Buradaki örnekleri inceleyin.

http://www.excel.web.tr/f136/resim-caoyrma-ornekleri-t127079.html

.

Geri