Merhaba arkadaşlar,
Elimizdeki dosyada A hücresine değer girdiğimizde C hücresine saati atamamız gerekiyor. Ve bu saatin değişmemesi yani sabit kalması gerekiyor.
Böyle bir kod normal excel dosyasında çalışıyor. Fakat bizim kullandığımız sistemde maalesef kodu çalıştıramıyoruz.
[A1:A65536] kodunda sıkıntı veriyor. Biz de başka kod bulduk.
Şu anda kullandığımız kod bu. Ve bu kod sistemimizde sorunsuz çalışıyor. Bu kodda G satırından birine değer girdiğimizde H hücresinde saat yazıyor.
Bizim sıkıntımız ise G'ye değer girdiğimizde mesela I hücresine yazmasını istiyoruz.
İkinci sıkıntımız ise bu saat yazma işlemini farklı farklı sütunlarda gerçekleştirebilmemiz mümkün müdür? Mesela G'ye yazdık I'da çıktı. J'ye değer girip K'da saat yazdırabilir miyiz? Yani aynı işlemi başka sütunlarda da gerçekleştirmek istiyoruz.
Bu kodu çoğaltmayı denedim ama başaramadım. Yardımcı olabilecek biri var mıdır?
Elimizdeki dosyada A hücresine değer girdiğimizde C hücresine saati atamamız gerekiyor. Ve bu saatin değişmemesi yani sabit kalması gerekiyor.
Böyle bir kod normal excel dosyasında çalışıyor. Fakat bizim kullandığımız sistemde maalesef kodu çalıştıramıyoruz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [A1:A65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "B") = Format(Now, "hh:mm")
If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "D") = Format(Now, "hh:mm")
End Sub
[A1:A65536] kodunda sıkıntı veriyor. Biz de başka kod bulduk.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Columns("G"), Target.Parent.UsedRange) Is Nothing Then
On Error GoTo Safe_Exit
Application.EnableEvents = False
Dim rng As Range
For Each rng In Intersect(Target, Columns("G"), Target.Parent.UsedRange)
If CBool(Len(rng.Value2)) And Not CBool(Len(rng.Offset(0, 1).Value2)) Then
rng.Offset(0, 1) = Now
ElseIf Not CBool(Len(rng.Value2)) And CBool(Len(rng.Offset(0, 1).Value2)) Then
rng.Offset(0, 1) = vbNullString
End If
Next rng
End If
Safe_Exit:
Application.EnableEvents = True
End Sub
Şu anda kullandığımız kod bu. Ve bu kod sistemimizde sorunsuz çalışıyor. Bu kodda G satırından birine değer girdiğimizde H hücresinde saat yazıyor.
Bizim sıkıntımız ise G'ye değer girdiğimizde mesela I hücresine yazmasını istiyoruz.
İkinci sıkıntımız ise bu saat yazma işlemini farklı farklı sütunlarda gerçekleştirebilmemiz mümkün müdür? Mesela G'ye yazdık I'da çıktı. J'ye değer girip K'da saat yazdırabilir miyiz? Yani aynı işlemi başka sütunlarda da gerçekleştirmek istiyoruz.
Bu kodu çoğaltmayı denedim ama başaramadım. Yardımcı olabilecek biri var mıdır?