• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrenin silimesini yada degiştirilmesini engellemek

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Belirli bir hürede başka biri tarafından degişikli yapılmasını yada silinmesini engelleyebilirmiyiz. Excelde böyle bir koruma özelliği var mı ?

Sayfa koruma yöntemini deneyebilirsiniz.

Ustam yukardaki arama butonu google a yöndendiriyor site içi arama yok onbinlerce konun içinden aradıgım soruyu nasıl bulayım ben. Sayfa koruma özelliğini deneyebilirsiniz demişsin tşk ederim ama o dediğin şeyi bilsem zaten Excel e yeni başlayanlar başlıgına bu konuyu açmazdım

Belirli bir hürede başka biri tarafından degişikli yapılmasını yada silinmesini engelleyebilirmiyiz. Excelde böyle bir koruma özelliği var mı ?

Evet Excel'in böyle bir özelliği bulunmaktadır. Aşağıdaki işlem adımlarını takip edin.

1- Tüm hücreleri seçin
2- Sağ tuş/Hücreleri Biçimlendir/Koruma sekmesindeki "Kilitli" seçeneğini kaldırın.
3- Silinmesini yada değiştirilmesini istemediğiniz hücreleri seçin.
4- Sağ tuş/Hücreleri Biçimlendir/Koruma sekmesindeki "Kilitli" seçeneğini onaylayın.
5- Son adım, Gözden geçir sekmesindeki Sayfayı koru seçeneğine tıklayın. İlgili izinleri verin, (seçili olanlar izin verdiklerinizdir) bir parola belirleyin ve Tamam butonuna tıklayın.

Bu kadar...

Evet Excel'in böyle bir özelliği bulunmaktadır. Aşağıdaki işlem adımlarını takip edin.

1- Tüm hücreleri seçin
2- Sağ tuş/Hücreleri Biçimlendir/Koruma sekmesindeki "Kilitli" seçeneğini kaldırın.
4- Sağ tuş/Hücreleri Biçimlendir/Koruma sekmesindeki "Kilitli" seçeneğini onaylayın.
5- Son adım, Gözden geçir sekmesindeki Sayfayı koru seçeneğine tıklayın. İlgili izinleri verin, (seçili olanlar izin verdiklerinizdir) bir parola belirleyin ve Tamam butonuna tıklayın.

Bu kadar...

Çok tşk ederim işime yaradı

1- Tüm hücreleri seçin

Bu kadar...

Ustam dedigin şeyi yaptım bilgisayarda işe yaradı ama tlfndan bakıldıgında düzenleme yapılabiliyor. Bu korumayı tlfnda yapamıyormuyuz

Geri