• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrenin ilk rakamı 0 (sıfır) değil ise rakamın başına 0 (sıfır) eklemek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kykbt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Office 2007
Arkadaşlar Merhaba

Bir sutunda (A) alt alta değişik sayılar var. Ben bu sutundaki rakamların başlangıcı 0 (sıfır) ile veya başka bir değer ile başlatmak istiyorum. Ancak başlangıc rakamı istediğim rakam ise mesela 0 (sıfır) o zaman sıfır rakamı eklemesin. Diye uğraşıyorum. Doğrusu Bir usta eli gerekiyor.

merhaba

A sütununda;
hücreleri biçimlendir / sayı / isteğe uyarlanmış
Kod:
0000
yazdığınız sıfır sayısı kadar basamak görürsünüz.

Hocam Merhaba

Dediğinizi denedim olmadı.
Sanırım demek istediğimi anlatamadım.
Sutun da alt alta yüzlerce değer var ve bu değerlerin başlangıcına 0 (sıfır)eklediğinizde bu rakam görünmüyor.
Önce tüm sutunu biçimlendirmeden (Metin) haline getiriyor ve sonra sıfır ekleyebiliyorum.
Ancak cok fazla değer var elle bitmiyor.

Hocam Merhaba

Dediğinizi denedim olmadı.
Sanırım demek istediğimi anlatamadım.
Sutun da alt alta yüzlerce değer var ve bu değerlerin başlangıcına 0 (sıfır)eklediğinizde bu rakam görünmüyor.
Önce tüm sutunu biçimlendirmeden (Metin) haline getiriyor ve sonra sıfır ekleyebiliyorum.
Ancak cok fazla değer var elle bitmiyor.

merhaba
ben anladım ama size anlatamadım galiba.
yapamadınızsa örnek dosya ekleyin, üzerinde çözüm yazılsın.

Hocam elinize sağlık evet şimdi anladım.

Ancak şindi şu problem oluştu sutunda hücre içindeki rakam sayısı farklı olunca sıkıntı oluyor. Ve bu hücrelerle bağlantılı formuller iptal oluyor. Hocam biz bunu bir makro ile kontrol ettirip hücre içindeki sayılar sıfır ile başlamıyor ise başına sıfır veya 3 yazdırsak ayrıca +9 ile başlıyor ise bunu sildirebilsek, fazlamı şey istedim.

belki şöyle işey deneyebilirsin güncellenmeyen bir sayfa ise 0 la başlamayanları süz &0 ekle

Sayfa üzerinde ki analiz edilecek bilgiler devamlı değiştirilebiliyor.
Dolayısı ile sayfada yazılmış bir makro ile cözüm en iyisi olacak arkadaşlar.

Son düzenleme:
Sayfa üzerinde ki analiz edilecek bilgiler devamlı değiştirilebiliyor.
Dolayısı ile sayfada yazılmış bir makro ile cözüm en iyisi olacak arkadaşlar.

merhaba
varsayımlarınız üzerine çözüm önermemiz yanlış olabilir.
ne istediğinizi neden örneklemiyorsunuz?

Hocam haklısınız sanırım

İlk değere bakıp sıfır yok ise sıfır eklese +9 veya 9 ise +9 veya 9 rakamını silse tam olacak.

Yani 55555555555 ise 055555555555 olsun +9055555555555 veya 9055555555555 ise 055555555555

olacak şekilde bir çözüm gerekli.

Hocam haklısınız sanırım

İlk değere bakıp sıfır yok ise sıfır eklese +9 veya 9 ise +9 veya 9 rakamını silse tam olacak.

Yani 55555555555 ise 055555555555 olsun +9055555555555 veya 9055555555555 ise 055555555555

olacak şekilde bir çözüm gerekli.

merhaba
örnekleyin dedim ama 11 tane 5 yazıp önüne 0 veya 9 koyarak bunu düzeltelim şeklinde örnek verin demedim.

karşılaştığınız durumu örnek dosya üzerinde gösterin, bunlar telefon no ları mı?

Merhaba

Bazen tel noları bazen farklı rakamlar her zamn 11 rakam ve 5 rakam olmuyor.
Farklı sayıda değerler.

Geri