• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrenin içindeki veriyi biçime göre fiyatlandırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Öncelikle Merhaba,

Yapmak istediğim şeyi terimsel olarak nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum ancak şöyle izah edeyim. Elimizde birçok ürün var ve bunlar fiyat değişikliğine uğradı. Carisini takip ederken tarihine göre eski veya yeni fiyattan çarpmak gerekiyor. Her ürünü iki kez yazıp eski/yeni ayırmak istemiyorum. Bunu biçime göre formüllendirebilirmiyiz?

Misal D1 hücresine yazılan formül A1 hücresini kırmızı ise B1'le sarı ise C1 ile çarpsın bu mümkün mü?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Excelde renkle ilgili fonksiyonlar bulunmamaktadır. İsterseniz kullanıcı tanımlı fonksiyon yazmak gerekir. Ama ifadelerinizden sanki tarih kullanılarak işlemler yapılabilir gibi görünüyor.

Net cevap vermemiz için küçük bir örnek dosya eklermisiniz.

Şöyle bir basit tablo hazırladım daha açıklayıcı olması için. Burada B1 değerinin ben istediğim zaman B6 ile istediğim zaman B7 ile çarpılmasını istiyorum. Bunun için ne yapılabilir?

Ekli dosyalar

Bu arada hoşbulduk , kusura bakmayın öyle alelacele yazınca ihmal etmişim.

Merhaba,

Bu durumda "I" sütunundan yardım alabilirsiniz.

"I2" hücresine "ESKİ FİYAT" yazın.
E2 hücresine aşağıdaki formülü yazın.

Kod:
=B2*EĞER(I2="ESKİ FİYAT";B6;EĞER(I2="YENİ FİYAT";B7;1))

Merhaba,

Bu durumda "I" sütunundan yardım alabilirsiniz.

"I2" hücresine "ESKİ FİYAT" yazın.
E2 hücresine aşağıdaki formülü yazın.

Kod:
=B2*EĞER(I2="ESKİ FİYAT";B6;EĞER(I2="YENİ FİYAT";B7;1))

Teşekkür ederim öncelikle zaman ayırdığınız için.

Vermiş olduğunuz formül sözünü ettiğim iş için eğer ürün sayısı 1-10 arası olsa idi oldukça uygundu. Fakat ürün kalemi arttıkça bu formül başaçıkılmaz bir hal alabilir haksız mıyım?

Merhaba,

Peki siz nasıl bir çözüm uygulamayı düşünüyor sunuz? Yani nasıl yaparsak işlemleriniz hızlanır.

Bu arada ilk mesajınızda renkle ilgili açıklamalar yapmıştınız. Buna göre örnek bir dosya hazırladım. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Geri