Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aşağıdaki gibi bir formül kurdum. K2 sıfır ise doğru değil ise yanlış yazacak. fakat K2 boşsa hiçbirşey yazmaması hücrenin boş olması gerekiyor. help me pls.
merhaba, K2 deki değer bir formül ile geliyor.. =(G2*F2)-(I2+H2) sıfır ise sorun yok doğru yazıyor. sofordan büyük ya da küçükse yanlış yazıyor. ama nihayetinde orada hep bir değer oluyor hiç boş kalmıyor. hesaplama yokken bu formülün olduğu hücreyi boş bıraktırabilirmiyiz.
şu şekilde hallettim.
doğru ve yanlış yazan satıra
=EĞER(K2="";"";EĞER(K2=0;"Doğru";"Yanlış"))
desaplama satırına da aşağıdaki formülü kurdum.
=EĞER(B2="";"";(G2*F2)-(I2+H2))
B2 tarih in bulunduğu satır. tarih girilmeden satırlar dolmayacağı için hesaplama satırı boş kalıyor. tarih girildiği zaman hesaplama formülü aktif oluyor. daha sonra da doğru ya da yanlış formülü çalışıyor.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.