• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrenin gelen veriye göre genişleyip daralması

Excel Vers. ve Dili
vb
Merhaba;
Arkadaşlar A1 hüçresindeki açılır kutudan gelen veriye göre B1 hüçresine otomatik veri geliyor lakin veri çok satırlıysa gözükmüyor acaba aşağı doğru genişleyebilirmi veya varsayılan çok satırlıysa ve tek satırlık veri seçiğimizde otomatik hüçre darabilirmi

Ekteki dosyada da açıklama yaptım lütfen bir el atın üstatlar valla siz olmasanız bizlerin hali noolo ;

Ekli dosyalar

• 1.xlsx
    1.xlsx
    18.3 KB · Görüntüleme: 9
satırın genişlemesi isteğin kolonu tarayıp hücreleri biçimlendirme/Hizalama/metni kaydır yapman yeterli olacaktır,

ek resime bakabilirsin....

Ekli dosyalar

• 00215.jpg
    00215.jpg
    74.9 KB · Görüntüleme: 27
f desat üstadım cevabınız için teşekkürler ancak bu yöntemi biliyorum eğer ekte vermiş olduğum dosyaya bakarsanız ne demek istediğimi daha iyin anlarsınız.
Şimdi bendeki tablodaki satır genişlikleri standart ben verileri el ile girmiyorum başka hüçrenin değerine göre veri otomatik geliyor böyle olunca metni kaydır desekte gözükmüyor maalesef

Eminim bi üstad vardır bu işi çözecek

Dosyanız ektedir ofis 2007'dim olmadığı için 2003 dosyasına aktararak yaptım çalışmanızı sanırım sorunu çözer... vba ile

Ekli dosyalar

Sayın morphey

Önce B2 hücresi seçildikten sonra,
GİRİŞ sekmesi - BİÇİM ( hücre grubu ) seçin.

Hücre boyutu altındaki ;
" En uygun satır yüksekliği " işaretleyin. Bu kadar.

Sayın morphey

Önce B2 hücresi seçildikten sonra,
GİRİŞ sekmesi - BİÇİM ( hücre grubu ) seçin.

Hücre boyutu altındaki ;
" En uygun satır yüksekliği " işaretleyin. Bu kadar.

Sayın Kuman, yeni bir bilgi öğrenmiş oldum sayenizde. Teşekkürler.:bravo:

a1 ile a100 aralığındakki verilerde değişiklik olur ise sizin formülden çekilen veriye göre satırlar genişleyek şekilde değişiklik yaptım sanırım bu işinizi artık görür.

Ekli dosyalar

f desat ve Kuman hocalarım valla ne kadar güzel ilgileniyosunuz çok teşekkür ederim. İnanın sorun çözümünden çok sizin gibi insanları tanıyorum ya daha çok seviniyorum hiç tanımadığınız birisi için bukadar ilgi vallahi takdire şayan çok teşşekür ediyorum Rab'bimde siz sıkışınca imdadınıza yetişir inşallah.
Tekrar teşekkürler sorun gayet güzel çözümlendi.

Hocam bu benimkinde niye olmadı yaa sizin veridğiniz örnek bomba gibi oluyo bende olmuyo lütfen bidaha yardım edin valla ayıp oluyo sizede ekteki dosyanın I sütünuna uygulayın ben yapıyorum aşağı doğru açılıyo tamam ancak tek satırlık bişi geldiğinde değişme olmuyo neden acaba bi bakın lütfen tekrar teşekkür ediyorum ilginize

Ekli dosyalar

polis-53 üstadım çok teşekkür ediyorum ilgiliniz ve alakanız için hayatta başarılar diliyorum

Geri