• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrenin bulunduğu satır numarası?

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
aŞAĞIDAKİ SORU BUNDAN ÖNCEKİ BİR SORUMDAKİ DOSYANIN "İKİNCİ SORU" sayfasındaki formül çözme çalışması içindir.

Aşağıda B6 hücresindeki 0 (sıfır) değerinin bulunduğu satırın satır numarası gerekli

KAÇINCI(J5;B1:B18;0) >>>> J5=0 (sıfır) YANİ B6 HÜCRESİ değeri
yukarıdaki formülü uyguladığımda 3 ncü satırı getiriyor. Çünkü üçüncü satırda da 0 (sısfr) var
yani ilk sıfırın olduğu satırı buluyor.
BUNA DA ÇÖZÜM BULABİLECEK VAR MI?

TBN B1 HÜCRESİ
ay B2
0 B3
0 B4
6 B5
0 B6 HÜCRESİ
6
0
6
0
6
0
6
0
6
0
6
0 B18 HÜCRESİ

Merhaba,

Soruyla ilgili bilgi vermemişsiniz. B6 nın mantığı nedir? 3. sıfır olan değer mi? Formül bu mantıkla mı yazılacak?

3. sıfıra göre:

Kod:
=KÜÇÜK(EĞER(B1:B18=0;SATIR(B1:B18));[COLOR="Red"]3[/COLOR])

Dizi formülüdür. Girişini ctrl+shift+enter ile yapınız.

.

ömer bey, öncelikle teşekkür ederim.
yukarıdaki sorunun esası aşağıdaki linkte yada KMLZDMR rumuzu ile arama yapınca ikinci sırada bulunan dosyadaki "ikinci soru" isimli sayfadaki soruyla ilgili olup bu soruyu çözmek için formüllerle uğraşırken yukarıdaki soru ortaya çıktı.
http://www.excel.web.tr/f14/aranan-deoere-gore-2-3-kriter-arasyna-denk-t149889.html
(lütfen yukarıda yazdğım uzantıdaki soruya formül bulabilirsek memnun olurum.)

yukarıda bulunan ve aşağıya doğru

B SÜTUNU OLUP DEĞERERİ B3 TEN İTİBAREN 0,0,6,0,0 ... OLUP B6 HÜCRESİNİN DEĞERİ
0 OLUP 0 DEĞERİNİN OLUĞU B6 HÜCRESİNİN SATIR SAYISNI BULMAKTI
sizin yazdığınız =KÜÇÜK(EĞER(B1:B18=0;SATIR(B1:B18));3) kod ile sonuca ulaşamadım.
formülün sonundaki 3 sayısını anlamadım.

TBN B1 HÜCRESİ
ay B2
0 B3
0 B4
6 B5
0 B6 HÜCRESİ
6
0
6
0
6
0
6
0
6
0
6
0 B18 HÜCRESİ

ömer bey pardon formülünüzdeki 3. sıfıra göre: notunuzu dikkat etmemiştim. ancak bu formül işi çözmedi...3 ncü 0 sabit değil..

Bu açıklamalarınızla konuyu anlamak zor. Dosyanızı da inceledim. Konuyu siz bildiğiniz için size net gelebilir fakat konuyu bilmeyenler için açıklamalarınız konuyu aydınlatmaya yeterli değil.

Daha sade bir örnek ekleyip konuyu açıklar mısınız.

Formüldeki 3 değerini de size soru sorarak yazmıştım. B6 nın mantığı nedir diye. Çünkü ilk mesajdaki açıklamanız sadece B6 daki sıfır kaçıncı sırada şeklindeydi. Neden B6 baktığımızı açıklamanız gerekir ki formülün mantığını ona göre kuralım.

Benim o açıklamada gördüğüm B6 deki 0 değeri liste de 3. sıfıra denk geliyordu, bende aralıkta 3. sıfır hangi satırda dır diye tahmini bir formül yazdım. 3 ün mantığı bu.

.

Geri