• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreleri Sabitleme

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 Türkçe
Örnekteki gibi, hücreleri nasıl sabitleyebilirim?

Ekli dosyalar

• a.rar
    a.rar
    83 KB · Görüntüleme: 46
Soruyu yanlış anlamadıysam cevabınız gönderdğiniz dosyanın bazı hücrelerinde mevcut örneğin F14 hücresine yazılan formülde "=+F13/$E$3" E3 hücresi sabitlenmiştir. örnekte görüldüğü gibi sabitlemek istediğiniz hücrenin sutun ve veya satır isimlerinin/numaralarının önüne $ işareti ekliyorsunuz. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

sabitlemek istediğiniz hücreye gelin. (Örneğin c7) daha sonra pencere menüsü altında hücreleri dondur'u seçerseniz istediğiniz olur.

Mauseyi ya da kaydırma çubuğunu hareket ettirdiğimde, bazı satır ve sütunlar yerinde sabit duruyorlar, diğer satır ve sütunlar ise hareket ediyor. Ben onu yapamadım :(

sabitlemek istediğiniz hücreye gelin. (Örneğin c7) daha sonra pencere menüsü altında hücreleri dondur'u seçerseniz istediğiniz olur.

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel/HA101491511055.aspx

yukarıdaki linkte yeterli açıklama mevcut. Bu sayfadaki "klavuzu başlat" linkini tıklarsanız, acılan videoda neyin nerde olduğunu bulursunuz.
görünüm menüsü altında hücreleri dondur olması gerekli.

Iki satır sabitleme

Arkadaşlar benimde benzer bir sorum olacak aynı anda iki satır sabtlemek istiyorum mesela b3 ve b45 satırları sabit kalsın. aradaki satırlar yukarı aşağı gittiğimde sürüklensin.

şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benimde benzer bir sorum olacak aynı anda iki satır sabtlemek istiyorum mesela b3 ve b45 satırları sabit kalsın. aradaki satırlar yukarı aşağı gittiğimde sürüklensin.

şimdiden teşekkürler.

örnek dosya ektedir

Ekli dosyalar

a1 hücresine masraf yazdığımız zaman b1 hücresini atlayıp c1 hücresine geçmesini istiyorum böle bişey yapılabilirmi?çok denedim olmadı yardımlarınızı bekliyorum

a1 hücresine masraf yazdığımız zaman yazacagım masraf değerini b1 hücresini atlayıp c1 hücresine geçmesini istiyorum böle bişey yapılabilirmi?çok denedim olmadı yardımlarınızı bekliyorum

Geri