• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreleri Otomatik Kilitleme Makrosu

Excel Vers. ve Dili
2010 INGILIZCE
Merhaba

Beceremediğim bir konuda çözüme ihtiyacım var. Bu konuda kaynak bulamadım. Bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Şirket içindeki iş-personel takibimi yapmak için basit makrolarla oluşturduğum küçük bir excel dosyam var. Bu dosyada bir grup personeli belli hizmetlere yönlendirdiğim bir takip yapmaya çalışıyorum.

Bu dosyada ilgili hücrelerdeki personel isim hücrelerini, bir başka hücredeki onay seçimleriyle birlikte otomatik olarak kilitlemek ve üzerinde değişiklik yapılmasını engellemek istiyorum. Fakat bunu beceremedim.

Ne demek istediğimi anlatabilmek için, ekteki dosya üzerinde detaylarını yorum olarak yazdım. Yardımcı olabilecek uzman arkadaşlardan destek rica edeceğim.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Hocam kilitlemek istediğin hüçreleri kilitledim.Fakat senin diğer isteğin harf sıralamayı yapamadım onu anlamıyorum ummarım başka arkadaşlar bu konuda sana yardımcı olur.Kilit açma şifresi TURKPLUS tır.Saygılar...

Ekli dosyalar

Hücreleri Otomatik Kilitleme Makrosu Konuyu Yanıtla

İlginize teşekkür ederim. Ancak ne istediğimi sanırım anlatamadım.

Siz bahsi geçen hücreleri direk kilitlemişsiniz sanırım. Yani Teyit onay hücresinde bir EVET seçimi yapmamışsınız. Benim istediğim ise ekteki resimde açıklamasını tekrar ilettiğim üzere örneğin C sütununda bulunan teyit seçenekleri arasından listedeki bir EVET (XY) seçeneklerinden birini seçtiğimde B sütununda seçili olan personel artık bloke olsun ve üzerinde değişiklik yapılamasın. HAYIR (XY) seçili iken değişiklik yapılabilir.

Umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

• KFresim.jpg
    KFresim.jpg
    79.4 KB · Görüntüleme: 12
Geri