• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreleri mause ile seçerek grup oluşturma

Katılım
31 Aralık 2015
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 - türkçe
selamlar,
sorum şöyle; excell de sayfa1 de verilerim var. yaklaşık 100 satır (1. sütun kodlar 2. sütun o kodlara ait bilgiler) ben kodların üzerine mouse ile tıklayarak aralarından bazılarını seçmek ve o seçtiğim kodları ve o koda ait bilgileri sayfa 2 ye almak istiyorum. yani her defasında kodu yazarak girmek yerine mouse ile seçerek sayfa 2 ye yazmak istiyorum. lütfen!!!

Bildiğini bilmemin tek yolu bildiğini söylemektir.
 
A sütununda bulunan verilerden seçtiklerinizden dolu olanları ve sağındaki hücreyi sayfa2'ye aktarır.
İyi çalışmalar...
Kod:
Sub Seçilenleri_Aktar()
Dim hcr As Range
Dim s2 As Worksheet: Set s2 = Sheets("Sayfa2")
For Each hcr In Intersect(Selection, Range("A:A"))
    If hcr.Value <> "" Then
        son = s2.Range("A65500").End(3).Row + 1
        s2.Cells(son, "A").Value = hcr.Value
        s2.Cells(son, "B").Value = hcr.Offset(0, 1).Value
    End If
Next
End Sub
 
Son düzenleme:
cevap için tşk ederim ama kodu giriyorum kayıt etmiyor. "vb projesi makro içermeyen çalışma kitabına kayıt edilemez" cevabı alıyorum. kaydetmeden çıkıyorum. kod kayıtlı görünüyor fakat bu seferde makrolar bölümünden çalıştır dediğimde aktif oluyor. her seçimde bunu yapmam gerekiyor. daha detaylı lütfen.

Bildiğini bilmemin tek yolu bildiğini söylemektir.
 
Dosyanızı farklı kaydet dedikten sonra Makro içerebilen çalışma kitabı olarak kaydetmeniz gerekiyor.
Makro kullanacaksanız güvenlik ayarlarından makroları etkinleştirmeniz gerekir. Aksi takdirde her seferinde onaylamanız gerekmektedir.
 
Geri
Üst