• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreleri Biçimlendirmek.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Merhaba;
Bir çalışma kitabında 0 (sıfır değerleri) hücreleri biçimlendirmek suretiyle
#.##0;(#.##0);- yaptığımızda sıfır değerler - (tire) oluyor. Bu biçimlend irme sadece o çalışma kitabında geçerli oluyor.

Bunu sabitlemenin yolu varmı? Yani ben bu biçimi tüm çalışma kitaplarında nasıl kullanabilirim. Yada biçim>hücereler>isteğe uyarlanmış ta tür listesinde devamlı olmasını nasıl sağlayabilirim?

Edıt; Makro ile yapılabiliyor. Başka alternatif varmı?

Bu kodu sayfanın ThisWorkbook bölümüne yapıştırınız.

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
Selection.NumberFormat = "#.##0;(#.##0);- "
End Sub

Teşekkürler bunu biliyorum. Benim yapmak istediğim bütün çalışma kitaplarında bunu nasıl uygulayabiliri.

Yeni bir çalışma kitabı açtığında bu kalıcı olmalı.

Eklenti olarak kaydedilirse bence bütün çalışma kitaplarında olur.

Teşekkür ederim.

Peki bu kodu herhangi bir excel çalışma kitabının ThisWorkbook kısmına yapıştırdıktan sonra .xla olarak farklı kaldet diyerek denedim. Araçlar eklentilerede tanıttım maalesef olmadı... :(

Benmi yanlış yapıyorum....

SelectionChange ile yapılan kod eklenti olarak çalışmıyor bildiğim kadarıyla.

Eklenti ile ilgilenecek durumda olmadığımdan dolayı, farklı bir alternatif denenebilir. O da şu : Eğer, sürekli bir çalışma kitabı açık ise, aktif sayfa mantığı ile oluşturulacak bir makro ile ve bu makroyu, excel'in orijinal düğmelerinin arasına atanacak bir düğmeye bağlanırsa, açılan her çalışma kitabına tatbik edilebilir...

Geri