• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreleri Biçimlendir-Kenarlık ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Excel 2003 Kullanıyorum
hücreleri biçimlendirme ile ilgili bir çok işlem yapılıyo ben kenarlık kısmında kalın kenar çizgileri ile ilgili bir detay göremiyorum.
kesik çizgi var normal çizgi var ama normal excel sayfasındaki çizgileri hücreleri biçimlendir kısmında da olmasını istiyorum
Yapılabilirliği var mı
Teşekkürler şimdiden

Excel 2003 Kullanıyorum
hücreleri biçimlendirme ile ilgili bir çok işlem yapılıyo ben kenarlık kısmında kalın kenar çizgileri ile ilgili bir detay göremiyorum.
kesik çizgi var normal çizgi var ama normal excel sayfasındaki çizgileri hücreleri biçimlendir kısmında da olmasını istiyorum
Yapılabilirliği var mı
Teşekkürler şimdiden

merhaba
hücreleri biçimlendir / kenarlık / çizgi / stil
bu çizgi stilleri yeterli olmuyor mu?
çok farklı bir kenarlık istiyorsanız çizim araç çubuğunu kullanarak istediğiniz kalınlıkta çizgi çizebilirsiniz.
o da olmazsa hücreleri daraltarak dolgu rengi ile çizgi görüntüsü verebilirsiniz.

not:
gereksiz kalın çizgiden kaçınmanızı tavsite ederim.
hele kartuşlu yazıcı kullanıyorsanız 15-20 sayfa sonra kartuş değiştirme durumunda kalırsınız.

Sayın Uzmanamele hocam normal çizelgelerimde her çeşidini kullanıyorum fakat
biçimlendirme ile yani formülasyon kullanıp ayların değiştiği gibi tarihler arası 2 gün fark olan yerlerin belirlenmesinde gibi renklendirmeleri yapsamda kenarlık bazında kenarlıkları kalınlaştırma komutu yok gbi.
bu yapılabilirmi diye sormuştum sizler anlamışsınız dır.
galiba koşullu biçimlendirme ile oluşturulmak istenen biçimlendirme işleminde kenarlıklar verilenler (çizgi) kadar kalın çizgi gibi bir şey eklenmiyo ?

Sayın Uzmanamele hocam normal çizelgelerimde her çeşidini kullanıyorum fakat
biçimlendirme ile yani formülasyon kullanıp ayların değiştiği gibi tarihler arası 2 gün fark olan yerlerin belirlenmesinde gibi renklendirmeleri yapsamda kenarlık bazında kenarlıkları kalınlaştırma komutu yok gbi.
bu yapılabilirmi diye sormuştum sizler anlamışsınız dır.
galiba koşullu biçimlendirme ile oluşturulmak istenen biçimlendirme işleminde kenarlıklar verilenler (çizgi) kadar kalın çizgi gibi bir şey eklenmiyo ?

merhaba
sorunuzda koşullu biçimlendirmeden bahsetmemişsiniz.
koşullu biçimlendirmede bu seçenek yok. ancak makro ile yapılabilir.

mesela;
2 farklı kalınlıkta çizim menusünden çizgi çizersiniz, koşul sağlanırsa biri görünür diğeri gizlenir.

Teşekkür ettim hocam bilgiler için

Geri