• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreleri açılan bir liste haline getirmek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan machool
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar kolay gelsin.sorum oldukça basit diye umuyorum.forumda baktım ama yapmak istediğimi bulamadım.bir listeyi tek bir hücrede toplamak ve bunu yaparken yanındaki bilgileri beraber kullanmak.mesela a1 a2 a3 a4 a5 hücrelerini sadece a1 de aşağı açılan bir hücre olarak oluşturup bu sırada b1 b2 b3 b4 b5 hücrelerindeki bilgilerinde a ile senkron değişmesi lazım. Yani ben a1 secince yanında b1 değeri çıkarken a3 secildiğinde b3 değeri çıkacak.diğer değerler gizli kalacak.umarım açıklayabilmişimdir.

Aynı soruyu ben de sordum VERİ DOĞRULAMA (DATA VALIDATION) sayfasında
Tekrarsız-ikili veri doğrulama.zip dosysını inceledim ama tam olarak çözemedim nasıl yapacağımı. siz yapabilirseniz bana da gönderebilirmisiniz.teşekkür ederim.

Aynı soruyu ben de sordum VERİ DOĞRULAMA (DATA VALIDATION) sayfasında
Tekrarsız-ikili veri doğrulama.zip dosysını inceledim ama tam olarak çözemedim nasıl yapacağımı. siz yapabilirseniz bana da gönderebilirmisiniz.teşekkür ederim.

bu şekilde sizin istediğinizi nasıl bilebiliriz.
siz bir örnek dosya ekleyin onun üzerinde çözüm üretelim

Istediğim işlemi yapmıyor?

Arkadaşlar verdiğiniz linki inceledim ama yapmak istediğim şeyi burda da bulamadım.bu sebepten dolayı yapmak istediğim exceli bir örnek ile açıklamaya çalıştım.lütfen ekteki dosyayı inceleyip orda istenilen şeyi yapabilir miyiz?şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

Arkadaşlar verdiğiniz linki inceledim ama yapmak istediğim şeyi burda da bulamadım.bu sebepten dolayı yapmak istediğim exceli bir örnek ile açıklamaya çalıştım.lütfen ekteki dosyayı inceleyip orda istenilen şeyi yapabilir miyiz?şimdiden teşekkürler....

bence sizin işinizi bu formül görür
B1 hücresine
Kod:
=EĞER($A$1="";"";DÜŞEYARA($A$1;$K$3:$L$7;2;0))
bu formülü yazzın ve deneyin

Sayın İhsan Tank formülünüz sanırım tüm sütun için yazılmış.Ben bunu belirli bir aralık için nasıl yazabilirim?Daha anlaşılır açıklama için ekteki dosyayı inceleyiniz.Şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

Geri