• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrelere renk verme Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan megamad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler Soruma gelince ;
benim Q sutununda şöyle bi formulum var
Kod:
 =EĞER(P4>7; "KESİNTİ ";" KESİNTİSİZ")
şimdi ben kesinti yzan hücrelerin kırmızı kesintisiz yazanların yeşil renk olmasını istiyorum acaba nasıl bi işlem yapmam slazım

Son düzenleme:
arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler Soruma gelince ;
benim Q sutununda şöyle bi formulum var
Kod:
 =EĞER(P4>7; "KESİNTİ ";" KESİNTİSİZ")
şimdi ben kesinti yzan hücrelerin kırmızı kesintisiz yazanların yeşil renk olmasını istiyorum acaba nasıl bi işlem yapmam slazım

dosyayı inceleyin
koşullu biçimlendirme ile yapıldı.

Ekli dosyalar

Hocam nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? bende başka yerde kullanamaya çalışacağım. yeni olduğum için bilemiyorum daha nasıl bakıldığını.

Hocam nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? bende başka yerde kullanamaya çalışacağım. yeni olduğum için bilemiyorum daha nasıl bakıldığını.

öncelikle aramıza hoş geldiniz.
2007'ye Göre Anlatım
Ölçütleri siz belirlersiniz.
örnekte bahsedeceğim P4 hücresine göre formül oluşturuyoruz Q4 hücresinde
Önce Q4 hücresine
Kod:
=EĞER(P4="";"";EĞER(P4>7;"Kesinti";"Kesintisiz"))
bu formülü yazdım. sonra üst sekmelerden Giriş - Koşullu Biçimlendirme - Kuralları Yönet - Yeni Kural - Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan - Çıkan menüde formül çubuğuna
Kesintisiz için
Kod:
=Q4="Kesintisiz"
bunu
Kesinti için
Kod:
=Q4="Kesinti"
bunu yazdım ve biçimlenlerini ayarladım tamam dedim. kalan menüde uygulama hedefi'nin altında bulunan kutucuklara kaç hücrede çalışmasını istiyorsam onu yazdım. ( 65536 2003'e göre son satır ) ve uygula dedikten sonra tamam dedim. P4 hücresine rakam'ı yazdım Q4 hücresindeki formül sonucu ne ise ona göre renklendi.
umarım anlatabilmişimdir.

Geri