• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrelerde en uzun isim - Metinler Büyük harf

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar bu sorularla ilgili yardımcı olur musunuz?
excel 2007 için olacak. Lütfen çok acil

1)
A1-A10 hücrelerine isimler giriliyor. En uzun ismi bulan formülü bulunuz.

2)
A1:A3 hücrelerine Elma,Armut,Kiraz bilgileri

B1:B2 hücrelerine Erik,Kavun bilgileri

C1:C2 hücrelerine Çilek, Kivi bilgileri giriliyor.

Alt tarafta yapacağınız meyveler tablosunda girilen meyve ismi A sütununda var ise meyve isminin hepsini büyük harf ile, B sütununda var ise hepsini küçük harf ile, C sütununda var ise ilk harfi büyük diğerleri küçük olacak şekilde yazdıran formülü hazırlayınız.

Merhaba,

Bunlar ödev sorularımı?

evet ödev sorusu nasıl yapılacağını ders notları ile halledemedim yardım almak istiyorum

Merhaba,

Ben ödev sorularına yanıt vermiyorum. Size araştırmanız gereken ipuçlarını veriyim siz konuları inceleyin.

1. Sorunuz için uzunluk formülünü araştırın.
2. Sorunuz için (eğersay,düşeyara,büyükharf,küçükharf,yazım.düzeni) formüllerini araştırın.

Ödevinizin amacı bunları araştırarak farklı şeyler öğrenmenizi sağlamaktır. Bunuda kendinizin yapması en sağlıklı olanıdır.

Anlıyorum hocam demek istediğinizi ama ben saydığınız formüllerin tamamını ilgili derste gördüm öğrendim ama bunları içiçe kullanma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Örneklere ihtiyacım olduğu için sordum. Yoksa foruma sorayım konuyu öğrenmeden cevabını alayım değil amacım kesinlikle.

2. soruyu yapmayı başardım ama 1. soruda en uzun ismi bulduktan sonra ilgili hücreye yazdırmakta (uzunluk olarak değil metinsel olarak) sorun yaşıyorum.

İNDİS ve KAÇINCI fonksiyonunu araştırın...

Geri