• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrelerde Belirlenmiş Biçimleri Koruma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrtgnyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - English
Merhaba,

Bir dosya hazırlıyorum.Bu dosyada tarih,numara,para birimi gibi alanlar var.Ben buraya biçimlendirdim ve manuel yazarken hücreye istediği formatta yazıyor.

Fakat başka bir excelden kopyalayıp yapıştırıldığında ilgili hücreye örneğin benim belirlediği rakam özel formatı " xxxx xxxx xxxx xxxx " yapıştırıldığında " xxxxxxxxxxxxxxxx " bitişik olarak yapıştırmakta yada kopyalanan nasıl yazıldıysa bunu nasıl engellerim yani ellede yazılsa copy/paste te yapılsa benim belirlediğim biçimde yani " xxxx xxxx xxxx xxxx " olsun istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim ? Diğer özel format belirlediğim alanlarada bunu uygulayacağım günlerdir araştırıyorum bulamadım.

Lütfen acil yardımınızı rica ederim.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba ?

Selam
başka excelden kopyalama yapacağınız zaman
Yapıştır DEĞİL
Özel yapıştır/Değerler seçerseniz
Kopyaladağınız verilerin kaynak biçimlendirmesi kopyalanmaz dolayısıyla mevcut alandaki biçime dokunulmaz

Haklısınız fakat işte kullanıcıya Özel Yapıştır/ Değer yaptırmaktansa takdir edersiniz ki her kullanıcı farklı çalışabileceği için çoğu kişi Ctrl-C / Ctrl-V tuş kombinasyonuyla yapmakta bu işlemi öyle oluncada malum biçimler bozulmaktadır.

Bunu kullanıcıya bırakmadan benim alabileceğim bir önlem var mıdır ? yani ister sağ tuş ile ister tuş kombinasyonuyla yapıştırma işlemi yapsın ama hücre biçimlerim bozulmasın istiyorum.

Teşekkürler
Saygılar

tabloya veri girişi yapacak başkaları ise bu tür sorunlar doğal oluyor :)
bunu engellemenin değişik yolları olabilir ama benim aklıma gelen vba ile biçim bütünlüğünü sağlamak istediğiniz sütuna her veri girildiğinde sutunun biçimini istediğiniz şekie getirecek bir kod yazmak

bahsettiğiniz kod ile ilgili yardımcı olabilir misiniz vba bildiğim bir konu değil malesef :(

örnek bir tablo ekleyip, hangi sutunların biçiminin sabit kalmasını istediğinizi belirtirmisiniz

iş yerindeki güvenlik kısıtı yüzünden dosyanızı ilgili siteden indiremiyorum,
üzgünüm

Geri