• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreden veri yolu aldırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan regdtee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
R

regdtee

Misafir
merhaba,

site içerisinde konuyu çok aradım ama kendi excelime uyaralayamadım maalesef. ekte gönderdiğim excelde belirttiğim adresteki metinden veri alıyorum. bu adres değişebildiği için makronun adresi "sayfa1" deki "A1" den aldırmak istiyorum. burda ki adres sayısı da artabilir, 10 tane ayrı metin dosyasından da veri çekebilirim. yani aslında "for x = 1 to 10" diyip "cells(x,1)" gibi bişey yazmaya çalışıyorum adresi alacağı yere.
Konu hakkında çok değerleri yardımlarınızı rica ederken emeği geçen herkese şimdiden saygı ve teşekkürlerimi sunarım.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz ancak muhtemelen tam olarak işinizi görmeyecek. Çünkü anladığım kadarıyla kodla A1 hücresinde sorgu çalıştırıyorsunuz. Verdiğim kod hızlıca farklı hücrelerdeki adresleri alacak ancak üstüste sorguyu çalıştıramayacağı için işinize yaramayacak:

Kod:
Sub txt_veri_al()

Dim fname As String
For i = 1 To 10
    Yol = Sheets("Sayfa1").Cells(i, 1)
    With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:="TEXT;" & Yol, Destination:=Range("$A$1"))
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
Next
End Sub

tekrar merhaba,

herhangi bir döngüye sokmadan tek bir hücreyi de adres gösterdiğimde resimde gönderdiğim hatayı alıyordum. Asıl sorun o hatayı çözemedim..

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 3
Resim küçük olduğu için anlaşılmıyor. Bence önceki sorularınızı unutun ve tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklayın, ona göre çözüm bulmaya çalışalım.

ekteki excelde "Sayfa1", "A1" hücresine txt. dosyalarımı alacağım adresi yazıp makronun da buraya yazdığım adresi kullanarak veriyi excelin herhangi bir sayfasına almasını istiyorum. (bu arada excelin ikinci sayfasına aldığım hatayı yapıştırdım).

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod'da düzeltme yapmak gerekir.Siz bu kodu nereden aldınız bilmiyorum ama excel hücresine yazdığınız nesneyi kodda tanımlamanız gerekir. SpecialFolders(10)'daki dosya yolunda metin öğenizin bulunduğunu düşünmüyorum.
Dosya yolunu tam olarak gönderebilir misiniz.

Set a = CreateObject("wscript.shell")
spcf = a.SpecialFolders(10)

dosya yolu

(C:\ISBANK\regd\Desktop\Günlük Cup Dosyaları\30060792-ACOM.")
tam olarak dosya yolu bu ama makroyu farklı bilgisayarlarda da kullanabilmek için (CreateObject("wscript.shell").specialfolders(10) & "\Günlük Cup Dosyaları") böyle bir yol kullandım. Bu işlemi çok bilinçli yapmadığım belli oldu sanırım:))

Merhaba,

A1 hücresine dosya yolunu aşağıdaki gibi yazın. TXT dosya yolunda yazsın

Destination gelecek verinin konumlanacağı hücreyi belirtiyor. Getireceğiniz değerlerde başlık var mı? Nasıl bir sıralama istiyorsunuz, birden faz yol olursa bu veriler nasıl gelmeli. Bunları'da cevaplandırmanız lazım.

Kod:
C:\ISBANK\regd\Desktop\Günlük Cup Dosyaları\30060792-ACOM.TXT

Kod:
Sub txt_veri_al()

Dim yol As String
yol = Sheets("Sayfa1").Cells(1, 1)
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:="TEXT;" & yol, Destination:=Range("$B$10"))
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With

End Sub

Ilgi alakaniza emeginize cok tesekkur ederim sorunu cozdum. Iyi calismalar, simdiden iyi bayramlar, saygilar..

Geri