• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreden uyarı mesajı

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Değerli hocalırım sorum şu ekteki dosyada TOH.TARİHİ yazan yerdeki hücrelere tarih girdiğimde KURUYA AYRILMA yazan hücrelerde ileride kuraya ayrılacak tarihi hesaplamakta, ileriki tarih geldiği ve o tarih bu gün olduğunda KURUYA AYIR diye uyarı mesajı vermesini istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Çalışma kitabını açarken, kaç adet kuruya ayrılması gereken hücre var ise o kadar uyarı mesajı verecektir.

Ekli dosyalar

Workbook kısmına aşağıdaki kodu yapıştırdığınız takdirde ise çalışma kitabını açılırken hangi satırda KURUYA AYIRMANIZ gerektiği bildirileceltir.
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
For i = 1 To 500
    If Cells(i, 6).Value = Cells(1, 4).Value Then

Cells(i, 6).Select
    Dim a As Integer
    a = ActiveCell.Row

MsgBox "KURUYA AYIR! SATIR NO: " & a
End If
Next

End Sub

Workbook kısmına aşağıdaki kodu yapıştırdığınız takdirde ise çalışma kitabını açılırken hangi satırda KURUYA AYIRMANIZ gerektiği bildirileceltir.
Kod:
For i = 1 To 500

Cells(i, 6).Select
    Dim a As Integer
    a = ActiveCell.Row

MsgBox "KURUYA AYIR! SATIR NO: " & a
End If
Next

End Sub

quesh yardımın için çok teşekkür Allah Razı olsun bunu SATIR NUMARI yerine sayfada Hayvanın Adı yazan hücreye bağlayamazmıyız yani satır no yazan yerde hayvanın adı nı nasıl yazdırabiliriz.

Bu şekilde dener misiniz? Tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi, bir deneyin.

Kod:
For i = 1 To 500

a = Range("e4").Value

MsgBox "KURUYA AYIR! HAYVAN ADI: " & a
End If
Next

End Sub

Bu şekilde dener misiniz? Tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi, bir deneyin.

Kod:
For i = 1 To 500

a = Range("e4").Value

MsgBox "KURUYA AYIR! HAYVAN ADI: " & a
End If
Next

End Sub

Çok teşekkür bu da istediğim gibi oldu başınızı ağrıtıyorum ama bi sorum daha olacak. yukarıda gönderdiğim excel sayfası şeklinde her hayvan için ayrı bir excel sayfası tutacağım bunları da ana menü diye yeni bir sayfadan girmek istiyorum bu verdiğiniz kodu ana menüde kullandığımda bütün hayvanların kuruya ayrılmalarını anamenüde nasıl uyarı mesajı olara bağlayabilirim.

Anlayamadım kusura bakmayın. Önce dosyanızı oluştursanız , dosyayı gördükten sonra birşeyler yapmak daha kolay olabilir fkirimce.

Anlayamadım kusura bakmayın. Önce dosyanızı oluştursanız , dosyayı gördükten sonra birşeyler yapmak daha kolay olabilir fkirimce.[/QUOTE

Ana menü ye açtığımda bütün isimleri yazılı hayvanların sayfalarını kontrol edip kuruya ayrılacak hayvanların uyarısını ana menüde vermesini istiyorum olabilirmi acaba ilgin için çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Geri