• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreden sadece sayıları veya metinleri alma

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar benim kullandığım hücrede sayılar ve metinler karışık olarak mevcut. Aslında bu konuda açılmış başlıklar var ama nedense formülün sonucu hep #AD? şeklinde veriyor. Mesela EĞER(A2="";"";RAKAMAYIR(A2)) veya Sayım(a2) yine buradan gördüğüm dizi formüller var hepside bu sonucu veriyor. forumdan indirdiğim formülü kopyalama yapıyorum ama durum değişmiyor.

Mesala A2 hücresi (3256 nolu a firması faturası) veya (A firmasına ait 3256 nolu fatura) burada sayıları yana çekmem gerekiyor.

Merhaba.

Kullandığınız RAKAMAYIR ve Sayım işlevleri Ms.Excel'in yerleşik işlevleri değil.
İndirdiğiniz belgelerde formülde kullandığınız söz konusu işlevlere ait makro kodlar ( KTF ) vardır.
O kodlar olmadan bu işlevleri kullanamazsınız.
.

Sayın ömer hocam ve Sayın Muygun dün söylediğiniz gibi uygulayınca problem çözüldü. Bir şey daha sormak istiyorum. Mesela benim veri kaynağım F sütunun da ve bu da sabit ancak dosyaya göre bazen 50 bin satır bazen 300 bin satır olabiliyor formülle aldım ama dosya boyutu büyüyor ve kasıyor. Benim buradaki F sütunun da hücre içinde metinle karışık bulunan rakamları A sütununa alabileceğim makro bir kod yazmak mümkün müdür.

Merhaba;
Syn.Murat Osma'nın KTF kodları revize edildi.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim paylaşım için :)

Geri