• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreden Koşullu bir biçimde Veri alma

Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 + Türkçe
Hücreden Koşullu bir biçimde veri alma

1-) Excelde "G70" ve "G71" Hücrelerinde, 2 hücrede'de rakam yazıyosa "G71" Hücresinde Yazan veriyi almak.
2-) Eğer "G70" Hücresinde Rakam, "G71" Hücresinde Kelime yazıyosa, sadece "G70" Hücresinde Yazan veriyi almak.
3-) Eğer 2 Hücrede'de Hiçbirşey yazmıyorsa, Hiçbir verinin alınmaması


Arkadaşlar Excel'e bu biçimde formül girmem gerek, ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba, sanırım istediğiniz böyle bir şey.
Kod:
=EĞER(VE(G70="";G71="");"";EĞER(VE(G70>0;G71>0);G71;G70))
Ancak unuttunuz mu bilemiyorum ama bir seçenek daha var o da; G70'te KELİME, G71'de SAYI olma seçeneği.
 
Merhaba.
Resim ile çözüm bulmanız zor.

Örnek belgenizi burası veya burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız erişim bağlantı adresini foruma yazarsanız, sorununuzun daha çabuk ve net çözüme ulaşmasını sağlamış olursunuz.
.
 
Dosya ekledim hocam umarım cevap alabilirim
tabi önce altın üye olmam gerekti
 

Ekli dosyalar

Öncelikle şunu belirtmeliyim: Cevap alabilmek için altın üye olmanız gerekmiyor, sadece biraz sabretmeniz gerekiyor. Ama yine de altın üyeliğiniz hayırlı olsun.
Dosyanız ektedir.
İyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

Sonradan farkettim; bu da makro kodunuz:
Kod:
Sub KOD()
son = 19
For a = 4 To 8
    For b = 4 To 17
        If Cells(b, a) = 0 Then
            Cells(son, a) = Cells(b, "C")
            son = son + 1
        End If
    Next
    son = 19
Next
End Sub
 
Merhaba, sanırım istediğiniz böyle bir şey.
Kod:
=EĞER(VE(G70="";G71="");"";EĞER(VE(G70>0;G71>0);G71;G70))
Ancak unuttunuz mu bilemiyorum ama bir seçenek daha var o da; G70'te KELİME, G71'de SAYI olma seçeneği.



Formülünüzde Herşey Çalışıyor ancak, benim 2.Madde'de bahsettiğim uygulanmıyor. Bunu düzeltebilirseniz gerçekten çok yardımınız dokunur bana.
 
Aşağıdaki formülü kullanın.
Kod:
=EĞER(VE(G70="";G71="");"";EĞER(VE(ESAYIYSA(G70);ESAYIYSA(G71));G71;EĞER(VE(ESAYIYSA(G70);EMETİNSE(G71));G70;"")))
 
Gerçekden çok teşekkür ederim
benim bulduğum kodlar sayfalarca çıkmıştı bu çok basit ve tam cevap olmuş
 
Geri
Üst