• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki veriyi başka hücrede görme

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zgr022
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
66
Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar merhabalar.ben ders programı yaparken ders programındaki öğretmenin kendisine ders programı verirken hangi sınıfa girdiğinin kendi ders programına otomatik atmasını istiyorum.olabilirmi acaba.lütfen yardım.teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Foruma eklediğiniz dosyalarınızı 2003 yada öncesi formatlarında eklemeye özen gösteriniz. Yardım almanız dahada hızlanacaktır.

Aşağıdaki formülü G11 hücresine uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=İNDİS($A:$A;KAÇINCI($F$10;DOLAYLI(ADRES(1;KAÇINCI(G$10;$1:$1;0))&":"&ADRES(1000;KAÇINCI(G$10;$1:$1;0)));0);1)
 
hocam harikasın.oldu.çok teşekkürler.çok sevindim.bir şey daha istesem diğer H11 , I11 , J11 e ne girmem gerekiyor.ben bu formülleri becerebilirsem başka öğretmenlerede uyarlamaya çalışırım.bu arada dosyamı 2003 te tekrar hazırladım.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
G$10 Olan iki adet yer var formulde - oraları H10 hücresi için H$10 yap I10 için I$10 - J10 için J$10 yaparsan işlemin bitmiş olur
 
çok teşekkürler.birşey daha sorsam exceli incelediyseniz diğer öğretmenler için nasıl değişiklik yapmam gerekir.mesala sos öğretmeninin programını hazırlarken G16, fen öğretmeninin programını hazırlarken G21 e ne formül yazmam gerekir.tekrar çok teşekkürler.
 
Selamlar,

Bu durumda önerdiğim formülü aşağıdaki şekilde değiştirip G11 hücresine uygulayın. Daha sonra J11 hücresine kadar sürükleyin.

G11:J11 hücrelerini kopyalayıp G16:J16 alanına yapıştırın. Diğer alanlar için aynı işlemi tekrarlayın.

Kod:
=İNDİS($A:$A;KAÇINCI($F10;DOLAYLI(ADRES(1;KAÇINCI(G10;$1:$1;0))&":"&ADRES(1000;KAÇINCI(G10;$1:$1;0)));0);1)
 
selamlar hocam.teşekkürler çok büyük yardımın oldu.
 
Geri
Üst