• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki veriyi başka bir hücreye otomatik atma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zgr022
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar sizlerden çok yardım aldım.bir yardım daha lütfen.gönderdiğim excelde sol taraftaki ders programından öğretmenin ismine göre ders programı yapmak istiyorum.mesala ders programında özgür isminin yazdığı sınıflar A-B-C diye gösterdiğim yerlere otomatik geçsin.eğer özgür isminin dersi yoksa o hücre boş kalsın.çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

hocam harikasın tek bir şey ekleycem.KYM3,KYM4 ler çıkacağına 5.satırdaki sınıf isimleri çıksa daha da iyi olur.tekrar teşekkürler.

K6 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirerek yana ve alt hücrelere kopyalayınız..

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI($J$2;KAYDIR($C$6;KAÇINCI($J6;$A$6:$A$45;0)+KAÇINCI(
K$5;$B$6:$B$45;0)-1;;;5);0));"";İNDİS($C$5:$G$5;;KAÇINCI($J$2;KAYDIR($C$6;
KAÇINCI($J6;$A$6:$A$45;0)+KAÇINCI(K$5;$B$6:$B$45;0)-1;;;5);0)))
.

hocam tamamdır yaptım.tekrar teşekkürler,çok büyük iyilik yaptın.iyi akşamlar diliyorum.bu siteden okadar çok yardım aldım ki.herkes sağolsun.

ömer bey burdaysanız.bir yardım daha alabilirmiyim.ekte gönderdiğim sayfa 1 deki isim yazan yere isim yazdığımda sayfa 2 deki ders programı gelebilirmi.

Ekli dosyalar

neden olmasın bu formulu ilgili yerlere yapıştırınız.

EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI($A$2;KAYDIR(Sayfa2!$C$6;KAÇINCI($A6;Sayfa2!$A$6:$A$45;0)+KAÇINCI(
B$5;Sayfa2!$B$6:$B$45;0)-1;;;5);0));"";İNDİS(Sayfa2!$C$5:$G$5;;KAÇINCI($A$2;KAYDIR(Sayfa2!$C$6;
KAÇINCI($A6;Sayfa2!$A$6:$A$45;0)+KAÇINCI(B$5;Sayfa2!$B$6:$B$45;0)-1;;;5);0)))

arkadaşlar ekte gönderdiğim excelde sağ taraftaki ders programını sizden daha önce aldığım bilgilerle kendim formüllerde uyarlama yaparak oluşturmaya çalıştım ama bazı ders saatlerindeki sınıfları göstermiyor.yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

hocam yolladığın uygulamada çok güzel ama birşey daha eklemeni istesem.sayfa2 de yolladığım haftaiçi programınıda uyarlayarak sonuça ekleyebilirmisin.teşekkürler

hocam yolladığın uygulamada çok güzel ama birşey daha eklemeni istesem.sayfa2 de yolladığım haftaiçi programınıda uyarlayarak sonuça ekleyebilirmisin.birde sonuçta hafta içi günlerinin saatleri 09:00 dan başlayarak sıralanacak.zahmet olucak ama.teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba;
Zannedersem verileri başka bir programdan alıyorsunuz.
O nedenle yazım farklılığı olabilir düşüncesiyle hafta içi ve haftasonu isimlerini ayrı ayrı tasnifledim. Eğer isimler her iki tabloda da aynı ise tabloyu bu şekilde kullanabilirsiniz. Aynı kişilere ait isim yazılımları farklı olabilecekse sonuç sayfasında A2 ve A7 de ayrı ayrı isim seçebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

evet farklı bir programdan alıyorum verileri.çok çok teşekkürler benim için çok önemli bir sorunu hallettiniz.iyi akşamlar.

Merhaba;
Önceki tablonuzda ne yaptığımı anlamak ve yeni tablodan isteğinizi belirlemek (sizden yeterli açıklama olmadığından) oldukça zamanımı aldı.
Önceki 2 sayfalı data tablosu 3 sayfaya çıkmış.
Buna göre 3 tablolu sonuç listesi oluşturdum.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

kusura bakmayın.çok fazla kişiye yardımcı olduğunuzu unuttum,açıklayıcı olmadım.ama ilginizden dolayı teşekkür ederim.okadar çok işime yaradı ve beni büyük bir yükten kurtardınız.elinize sağlık.ne kadar teşekkür etsem azdır.iyi çalışmalar.

s.a arkdaşlar benm acilen aşağıdaki işlemin formulunü bulmam lazım ödevim çok önemli bir ödev
yapılacak işlem:A1 hücresine bir veri girilecek diyelim ki 5 olsun bunu direk B2 ye atacak ve sonra tekrar A1 e değer gireceğiz (diyelimki 2) ve değer girdikten sonra B2 de toplamlarını gösterecek.. yani 7 yazacak B2 de...Böyle bir formul yazabilen arkdsımız varmı lütfen acil lazım

s.a arkdaşlar benm acilen aşağıdaki işlemin formulunü bulmam lazım ödevim çok önemli bir ödev
yapılacak işlem:A1 hücresine bir veri girilecek diyelim ki 5 olsun bunu direk B2 ye atacak ve sonra tekrar A1 e değer gireceğiz (diyelimki 2) ve değer girdikten sonra B2 de toplamlarını gösterecek.. yani 7 yazacak B2 de...Böyle bir formul yazabilen arkdsımız varmı lütfen acil lazım

Merhaba Syn. aymin45;
Sitede yeni olduğunuzdan sorunuzu cevaplayacağım. Ama öncelikle forum kurallarını okuyun.
Buna göre önce arama motorundan konuyla ilgili yapılanları tarayın.
Bulamazsanız yeni bir başlık ile konu açın (isteğiniz örtüşmüyorsa değişik konulara sorunuzu eklemeyin)
Gelelim sorunuza;
İsteğinizin formülle yapılabilirliği yok. (döngüsel başvuru hatası verir)

Bunu 2 türlü yapabilirsiniz.
1-excelin standart ayarlarını değiştirerek:

Eğer;
birtek excel, birtek sayfa ve birtek hücrede işlem yapacaksanız excelin ayarları ile bunu yapabilirsiniz.
Not: bu özellik açık olan açık olan excel yada sayfa varsa ve bu sayfalarda işlem yapılırsa kendini tetikler.
Ama A1 hücresini işlem dışında boş bırakırsanız sorun olmaz.
Şimdi exceli açın.
Araçlar>seçenekler>hesaplama sekmelerine basın
açılan pencerede yineleme kutucuğunu işaretleyin ve en fazla yineleme sayısını 1 yapın.
A1 hücresine rakam yazın.
B2 hücresine
=A1+B2
formülünü uygulayın.
Artık açık olan bu yada başka excelde/sayfada delete tuşuna basarsanız dahi işlem tetiklenir.

2-makro ile;

http://www.excel.web.tr/f50/hucreye-yazdyoym-sayyyy-otomatik-toplasyn-t45085/sayfa3.html
Adresteki Syn. Necdet Yeşertener'in 24 nolu mesajındaki kodları deneyin.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A1]) Is Nothing Then Exit Sub
[B2] = [B2] + Target
End Sub

İyi çalışmalar.

tşkr ederim hocam eline sağlıkk

Geri