• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki veriye göre otomatik liste

Excel Vers. ve Dili
2010, eng
Merhaba arkadaşlar,
Ufak bir soru, ekte örnek var, 3 ürün, her biri için farklı paket tipleri.
A7 den ürünü seçince, sadece o ürünle ilgili paket cinsleri B7 ye gelsin istiyorum.
Örneğin, A7 den "şeker" seçilince, "paket.şeker" listesi B7 de gözüksün.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar,
A7 den ürünü seçince, sadece o ürünle ilgili paket cinsleri B7 ye gelsin istiyorum.

Merhaba
Eki inceler misiniz_?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Alternatif;
Kod:
Sub QuickSelect_Change()
     ActiveSheet.DropDowns(2).ListFillRange = ""
With ActiveSheet.Shapes(1).ControlFormat
    If .List(.ListIndex) = "Un" Then
        ActiveSheet.DropDowns(2).ListFillRange = "$b$2:$b$4"
    ElseIf .List(.ListIndex) = "Şeker" Then
        ActiveSheet.DropDowns(2).ListFillRange = "$c$2:$c$4"
    ElseIf .List(.ListIndex) = "Domates" Then
        ActiveSheet.DropDowns(2).ListFillRange = "$d$2:$d$4"
    End If
End With
End Sub
Not: Kodu nesneye bağlamayı unutmayın.

Ekli dosyalar

Teşekkürler, tam istediğim gibi olmamış.
combo box'dan "un" seçince, yan hücrede bir combo box daha olsun, ve "un" ile ilgili "3kg, 5kg, 6kg" listesi çıksın. ve bir tanesini seçebileyim, örneğin 5kg

hmmm...kodu bağlamak filan :) biraz yabancıyım da, nasıl yapacağım :)

Alternatif;
Kod:
Sub QuickSelect_Change()
     ActiveSheet.DropDowns(2).ListFillRange = ""
With ActiveSheet.Shapes(1).ControlFormat
    If .List(.ListIndex) = "Un" Then
        ActiveSheet.DropDowns(2).ListFillRange = "$b$2:$b$4"
    ElseIf .List(.ListIndex) = "Şeker" Then
        ActiveSheet.DropDowns(2).ListFillRange = "$c$2:$c$4"
    ElseIf .List(.ListIndex) = "Domates" Then
        ActiveSheet.DropDowns(2).ListFillRange = "$d$2:$d$4"
    End If
End With
End Sub
Not: Kodu nesneye bağlamayı unutmayın.

Ayrıca macrosuz yapmam mümkün ise tercihimdir, zira bu basit özelliği büyük bir başka dosyaya uygulamak istiyorum, ve pek makro bilgim yok.

Merhaba arkadaşlar,

.

Dosyanız ekte.

Cevap yazıncaya kadar, sorunuz yön değiştiryor.

..

Ekli dosyalar

oldukça yaklaştınız :) B8 de bir combo box açılsa ve tek hücrede bu listeyi görsem, daha sonra o tek hücreden seçilen değeri başka bir yere formulleyecem.

EVET Budur, ufak birşey daha istesem, dosya açıldığında ilk combo box da seçim yapılmış olmasına rağmen, ikinci combo boz boş gözüküyor, default olarak ilk seçili combo box a göre, 2. combo box da listesini gösterse...

Doğrulamanın böyle bir özelliği mevcut mu_? ( Bilmiyorum )
Kod ilavesi yaparak bu istediğinizi yapabilirim sanırım.

@asi_kral_1967, örneğin A8'den şeker seçiyorum, ancak şeker için sadece 15, 20, 22 kg olmasına rağmen, B8 otomatik olarak güncellenmiyor ve ben B8 de 7kg görüyorum, büyük dosyamdaki hesaplamalarda bu hesabımı bozuyor.
Amacım şu, şirkette çalışan arkadaşlar, doğru ürün ve ürün paket cinsini girsinler... ürünü seçip, daha sonra mecburi olarak, o ürünün paket cinsinden birini seçsinler..
karışık mı oldu :)

@asi_kral_1967, örneğin A8'den şeker seçiyorum, ancak şeker için sadece 15, 20, 22 kg olmasına rağmen, B8 otomatik olarak güncellenmiyor ve ben B8 de 7kg görüyorum, büyük dosyamdaki hesaplamalarda bu hesabımı bozuyor.
Amacım şu, şirkette çalışan arkadaşlar, doğru ürün ve ürün paket cinsini girsinler... ürünü seçip, daha sonra mecburi olarak, o ürünün paket cinsinden birini seçsinler..
karışık mı oldu :)

Dediğim gibi kod kullanmak lazım dilerseniz kodu yazıp dosyanıza uyarlayıp göndereyim. Belki o zaman istediğiniz gibi olur. Kod kullanmak için öncelikle güvenlik ayarları ile oynamalısın ve bu dosyayı kullanacağınız tüm bilgisayarlarda bir sefere mahsus bu özelliği pasif hale getirmelisiniz_?
http://www.excel.web.tr/f157/ofis-2007-yi-ilk-kullananlar-icin-makro-guvenlik-t104852.html

Kod yazıp yollarsanız memnun olurum, deneyip görmüş olurum.

Dediğim gibi kod kullanmak lazım dilerseniz kodu yazıp dosyanıza uyarlayıp göndereyim. Belki o zaman istediğiniz gibi olur. Kod kullanmak için öncelikle güvenlik ayarları ile oynamalısın ve bu dosyayı kullanacağınız tüm bilgisayarlarda bir sefere mahsus bu özelliği pasif hale getirmelisiniz_?
http://www.excel.web.tr/f157/ofis-2007-yi-ilk-kullananlar-icin-makro-guvenlik-t104852.html

Geri