• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki tarihi genele veya metine dönüştürme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan izcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Sayın uzmanlarım merhaba
Excel 2002 kullanıyorum.
Bir hücreye tarih yazdığımda, mesela
15.06.2014
Ve bu tarih yazan hücreyi genel veya metin olacak şekilde biçimlendirdiğimde, bildiğiniz üzere 41805 sayısına dönüşüyor. Çok gerekli değil ama öğrenmek için soruyorum.
Tarih yazılı olan bir hücreyi, genel veya metin olarak biçimlendirdiğimizde yine 15.06.2014
olarak görünmesini sağlamak mümkün müdür
Saygılar

'15.06.2014 şeklinde yazarsanız yani başına kesme/apostrof işareti koyarsanız yazdığınız gibi görünür ancak sayı özelliğini kaybeder, metne dönüşür.

Muhtemelen bu aradığınız şey değil. Sorunu çözebilmek için neden böyle bir çözüm aradığınızı belirtirseniz iyi olur.

Ürün kodlama sistemine günlük tarihi ilave etmeyi düşünüyordum. Örnek ÜRÜN.11.01.2017 gibi.
Deneme yanılmalar yaparken ve tarihi metine dönüştürmek istediğimde "neden göründüğü gibi kalmıyor" diye düşündüm.
Verdiğiniz bilgi (apostrof işareti) iyi oldu uzmanım. Bilmediğim bir şeyi daha öğrenmiş oldum. Deneyeceğim
Saygılar

Önce o sütunu metin olarak biçimlendirin.Sonra tarih giriniz.Girdiğiniz değer metin olarak saklanır.

Diyelim ki A1 de ürün ismi B1 de de tarih biçiminde tarih var. Bu ikisini aralarına boşluk koyarak birleştirmek ve birleştirdiğinizde de tarihin tarih gibi görünmesini istiyorsunuz sanırım. Öyleyse aşağıdaki gibi deneyin:

Kod:
=A1&" "&METNEÇEVİR(B1;"gg.aa.yyyy")

Sayın uzmanlarım, Yusuf44 uzmanım çok teşekkür ederim cevaplarınız için
Evren uzmanım çok pratik bir yol, hiç aklıma gelmezdi, sağolunuz

Geri