• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki Tarihe Göre Tüm Satırı Renklendirme

Excel Vers. ve Dili
exel 2007 tr
merhaba arkadaşlar

sizler için çok çok basit olacak bir sorum var.

- ödemesi yaklaşan çekler için
- bugün ödemesi olanlar için satırın kırmızı
- bugüne 3 gün öncesi ve 3 gün sonrası için satırın sarı
- bugünden 3 günden fazla zaman uzaklıktaki tarihi olanlar için satırın yeşil renkte olmasını istiyorum

koşullu biçimlendirmede yaptığımda kimi zaman düzgün çalışmadı kimi zaman da sadece o hücreyi renklendirdi.
makro veya vba kullanmadan bu işlemi yapmak istiyorum.işin içinden çıkamaz oldum.

ek olarak yukardaki sorunu giderdikten sonra eğer mümkünse vade tarihine bakmaksızın G sütunundaki ödeme durumu kısmından "ÖDENDİ" seçildiğinde satırın gri renk almasını istiyorum.

bunu nasıl yapabilirim?Tablonun bulunduğu sayfada etkili olmasını istiyorum.yani bu formül tüm satırlar için geçerli olmalı.

özet olarak: alttaki excel dosyasında , yapılacak ödemeler sayfasında , eğer "I" hücresi bugün ise kırmızı
"I" hücresi bugünden hariç 3 gün öncesi ve sonrası için sarı
"I" hücresi bugünden 3 den fazla gün uzaklıktaki tarihler için o satırın tümünün yeşil renk almasını istiyorum.

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

http://dosya.co/ce36hmwc753s/AHNE_MUHASEBE.rar.html

Merhaba.

A3 hücresinden başlayarak J sütunundaki son satıra kadar tablo seçiliyken,
koşullu biçimlendirme -> formül kullan seçeneğinde aşağıdaki üç işlemi yapmanız yeterli olur.
-- Yeşil için; =VE($I3<>"";YADA($I3>BUGÜN()+3;$I3<BUGÜN()-3))
-- Gri için; =$G3="ÖDENDİ"
-- Sarı için; =VE($I3<=BUGÜN()+3;$I3>=BUGÜN()-3)

çok teşekkür ederim. elinize sağlık.

NOT: belki benzer şekilde kullanmak isteyen arkadaşlar olursa kırmızı seçeneği için kullanılacak formül : "=($I3=BUGÜN())"

Son düzenleme:
Geri