• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki sayıları başka sütuna almak ve toplatmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dadalo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Değerli Arkadaşlar,
Ekli örnekte de görüleceği gibi A sütunundaki hücrelerde metin+saılar bulunmakta.Bu hücrelerdeki sayıların otomatikman B1 hücresinde toplanmasını istiyorum.Sütun oldukça uzun olacak.Arada sılmalarde olacak.Yardımlarınızı istirham ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba

Bunu deneyiniz,
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERHATA(SAĞDAN($A$1:$A$10;UZUNLUK($A$1:$A$10)-MBUL(" ";$A$1:$A$10;1));0)*1)

Dizi formülüdür; ctrl+shift+enter ile giriniz.

Merhaba

Bunu deneyiniz,
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERHATA(SAĞDAN($A$1:$A$10;UZUNLUK($A$1:$A$10)-MBUL(" ";$A$1:$A$10;1));0)*1)

Dizi formülüdür; ctrl+shift+enter ile giriniz.
Sayın üstadım,teşekkür ediyorum.Ancak,ben bu formülü nereye yazacağım ve ctrl+shift+enter i hangi aşamada kullanacağım..malumunuz,bizler excele yeni başlayanlardanız,lütfen mazur görün..:-))

Sayın üstadım,teşekkür ediyorum.Ancak,ben bu formülü nereye yazacağım ve ctrl+shift+enter i hangi aşamada kullanacağım..malumunuz,bizler excele yeni başlayanlardanız,lütfen mazur görün..:-))

Merhaba

Formülü yazacağınız yer; önceki mesajımdaki, "Tüm Kodu Seç" tıklayın, seçilen formülü farenin sağ tuşunu tıklayarak kopyalayın,
Çalışma dosyanızda, formül çubuğunun solunda "Ad Kutusu" vardır,
Buraya TS61 yazın, formül çubuğunu tıklayın, tekrar farenin sağ tuğunu tıklayarak yapıştırın.
Formül çubuğundayken "ctrl + shift + enter" tuş takımlarını kullanın.
Formülünüz {formül} şeklini alacaktır.

Merhaba

Formülü yazacağınız yer; önceki mesajımdaki, "Tüm Kodu Seç" tıklayın, seçilen formülü farenin sağ tuşunu tıklayarak kopyalayın,
Çalışma dosyanızda, formül çubuğunun solunda "Ad Kutusu" vardır,
Buraya TS61 yazın, formül çubuğunu tıklayın, tekrar farenin sağ tuğunu tıklayarak yapıştırın.
Formül çubuğundayken "ctrl + shift + enter" tuş takımlarını kullanın.
Formülünüz {formül} şeklini alacaktır.
Sayın Üstadım,sorun çözüldü sayenizde.Çok teşekkür ediyorum.Saygılarımla...

Süleyman Bey,Bugün gerekli olduğu için şimdi sormak durumunda kaldığım yeni bir durum oluştu.Bu hücredeki rakamın yanında ha (hektar) yazılı olursa da sonuç alabilirmiyiz acaba? 26,70 ha. gibi.

Geri