• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki metnin belirli sayıdaki karakterini otm.Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 vba
Değerli Üye,
AJ13 Hücremde 8 Karakterli bir kod metin var. (Örneğin 02*03*23)

[Bunun gibi daha 9 tane daha hücrem var. Lakin biri için yapmayı başarabilirsem diğerleri içinde yaparım diye düşünüyorum.]

Bu hücredeki soldan 5 karakter kırmızı diğer 3 ü ise normal siyah yazı olacak alttaki gibi.
02*03*23

Nasıl bir biçimlendirme formülü yazmam gerekiyor? Biçimlendirme kısmına
=SOLDAN(AJ;6) yazdım hiç birsey değişmedi.

Ekli dosyalar

.

Yerleşik fonksiyon veya kullanıcı tanımlı fonksiyonla bir hücrenin bir bölümüne veya tamamına renk verilemiyor.

Ancak makro ile mümkün.

Kod:
Sub prenk()
   With ActiveCell.Characters(Start:=1, Length:=5).Font
   .ColorIndex = 3
   End With
End Sub

.

Teşekkür ederim Yurttaş bey sizlere nasıl borcumuzu ödeyeceğiz.
Sağ olun, Allah razı olsun..

Sayın yurttaş bey küçük bir sorunum var. Oda benim size olayı eksik anlatmamdan kaynaklanıyor.
Biçimlendirmek istediğim hücre değerini başka bir hücreden Eğer fonksiyonu ile alıyoror.
Eğer şu hücre doluysa buraya bunu yaz gibi. Dolayısıyla yanlışsam siz düzeltin. Makro o hücredeki yazan yazıyı bir formül gibi görüyor ve biçmlendirmiyor.
Hücre değerini elle yazdığımda bu biçimlendirmeyi yapıyor.
Ben olayı şu şekilde saçmalayarak yaptım ama tabikide hata veriyor.
aj15 in değerini al demek istedim:)
(Siz aktif cell olarak yapmışsınız ancak ben bunu 10 adet hücreye uygulayacağım için Actik cell diyemem)
Dim a
a = Range("aj15").Value
With a.Characters(Start:=1, Length:=5).Font
.ColorIndex = 3
End With

Sayın yurttaş bey küçük bir sorunum var. Oda benim size olayı eksik anlatmamdan kaynaklanıyor.
Biçimlendirmek istediğim hücre değerini başka bir hücreden Eğer fonksiyonu ile alıyoror.
Eğer şu hücre doluysa buraya bunu yaz gibi. Dolayısıyla yanlışsam siz düzeltin. Makro o hücredeki yazan yazıyı bir formül gibi görüyor ve biçmlendirmiyor.
Hücre değerini elle yazdığımda bu biçimlendirmeyi yapıyor.
Ben olayı şu şekilde saçmalayarak yaptım ama tabikide hata veriyor.
aj15 in değerini al demek istedim:)
(Siz aktif cell olarak yapmışsınız ancak ben bunu 10 adet hücreye uygulayacağım için Actik cell diyemem)
Dim a
a = Range("aj15").Value
With a.Characters(Start:=1, Length:=5).Font
.ColorIndex = 3
End With
.

Formüllü hücrenin döndürdüğü değerin bir bölümünü bu şekilde renklendirmek mümkün değil.

Ancak bu hücreleri değer (value) olarak başka bir yere alırsanız, aşağdaki gibi bir kod kullanmanız gerekir.

Kod:
Sub prenk2()

Dim hcr As Range

For Each hcr In Selection.Cells
  hcr.Characters(Start:=1, Length:=5).Font.ColorIndex = 3

Next

End Sub

.

Sayın Yurttaş bey;
Öncelikler farklı olan cevabınız için geç de olsa teşekkürlerimi sunarım.Yanıtınızı gördüm ama hemen cevaplama imkanım olmadı kusura bakmayın. Çalışmanızı Arşivime ekledim.Güzel bir çalışma oldu benim için.

Hücrelerimi başka bir hücreye değer olarak almam mümkün değil. Ancak bende durumu farkı bir şekilde yaptım. Makro Kaydet ten, biçimlendirmek istediğim 10 hücrenin her biri için
Kopyala\Değerleri Yapıştır\Soldan 5 karakter biçimle şeklinde yaptım.
Uzun bir makro oldu ama çalışıyor :) Programcılık mantığını alt üst ettim ama olsun :) Sanırım sorun çıkmaz.

Ben tekrar ilginize teşekkür ederim.

Geri