• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki metin kutusunun arasının otomatik genişlemesi

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
hücreye kilitlenmiş metin kutusunun içerisini doldurduğumda satır ile birlikte metin kutusunun genişlemesini istiyorum.

Ben bir şeyler yaptım, umarım işinizi görür. Aşağıdaki kodu, sayfanın kod kısmına ekleyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Target.Count > 1 Then Exit Sub
    ActiveSheet.Shapes(1).Select
    If Selection.Width > 255 Then Selection.Width = 255
    If Selection.Height > 409 Then Selection.Width = 409
    Rows(3).RowHeight = Selection.Height
    Columns(1).ColumnWidth = Selection.Width
End Sub

Hamit bey ilginize teşekkürler, bu kodu denedim ancak, hücreyi açıyor, hücre içerisine yazılan 255 karakterin üstünü yazıcı görmediği için hücreye metin kutusunu ekleyerek kilitlemiştim, bu metin kutusunun içeresi doldukça aşağıya doğru otomatik genişlemesini istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

İstediğiniz bir hücreye birşey girildiğinde metin kutusunun büyümesi mi yoksa metin kutusuna birşey girildiğinde satırın yada hücrenin büyümesi mi ? Belirteyim, büyümeden kasıt hem yükseklik hem de genişliktir.

Dosya paylaşım sitelerinden faydalanın.

Eklentiyi yükleyemedim Hamit Bey, yinede ilginize teşekkürler. Sizin yapmış olduğunuz programa baktım ancak benim istediğim gibi değil, benim istediğim bir hücreye metin kutusunu Alt tuşu ile açtığımda, bu metin kutusunun içerisine bir şeyler yazdığımda, metin kutusunun üzerinde bulunmuş olduğu hücre ile birlikte otomatik olarak aşağıya doğru genişlemesini istiyorum.

Öncelikle resimleri inceleyin sonra verdiğim kodu ilgili sayfanın kod kısmına ekleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Target.Count > 1 Then Exit Sub
    ActiveSheet.Shapes(1).Select
    If Selection.Width > 255 Then Selection.Width = 255
    If Selection.Height > 409 Then Selection.Width = 409
    Rows(6).RowHeight = Selection.Height
'    Columns(5).ColumnWidth = Selection.Width
End Sub

Ekli dosyalar

• MetniBoyutlandir.jpg
    MetniBoyutlandir.jpg
    125.9 KB · Görüntüleme: 3
  • MetniBoyutlandir2.jpg
    MetniBoyutlandir2.jpg
    147.2 KB · Görüntüleme: 2
  • ÖRNEK.xlsm
    ÖRNEK.xlsm
    15.1 KB · Görüntüleme: 5
Hamit Bey ilginize teşekkürler, ama benim istediğim bu değil. Metin kutusunun kendisinin ve altındaki hücrenin otomatik genişlemesini istemiştim.

Kodun çalışma şekli zaten bu. Yalnız kod, metin kutusuna birşey girdikten sonra boş bir yeri tıkladığınızda çalışıyor yoksa metin kutusu içindeyken sadece metin kutusu büyüyor fakat hücre büyümüyor.

Hamit Bey teşekkür ediyorum.
Allah razı olsun, sizi yorduk kusura bakmayın.
Hayırlı çalışmalar.

Geri