• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki kelimeleri ayırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iskelet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
yapmaya çalıştığım şey ekte belirtilmiştir. farklı hücrelerdeki kelimeleri birleştirebiliyorum ama ayırma işin yapamıyorum.
şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Ayırmak istediğiniz hücreyi seçtikten sonra:
Veri>Metni Sütunlara Dönüştür>İleri seçeneklerini tıkladıktan sonra çıkan menüde boşluk kutucuğunu işaretleyin ve sürekli ileri butonunu tıklayın. Ardından son butonuyla işlemi sonlandırın.

çok teşekkür ederim
diğer bi sorum daha vardı onu nasıl yapabilirim acaba
sorum şuydu herhangi bir hücreye 4-1 yazdığımda tarih çıkıyo onu nasıl düzeltebilirim.
çok teşekkür ederim.

Hücreyi metin olarak biçimlendirmek işinizi görür mü? Aklıma başka bir çözüm gelmiyor.
HücreBiçimlendir>Metin şeklinde biçimlendirdikten sonra belirttiğiniz sayıyı yeniden girmeyi deneyin.

sayın leumruk ilginiz için teşekkürler dediğiniz gibi sorun çözülüyo fakat ben normalde bilgiyi webden aldığım için dediğiniz gibi yaparsam çok vakit kaybı oluyo yinede teşekkür ederim eğer aklınıza başka bir çözüm yolu gelirse belirtirseniz çok memnun olurum. Tekrar ilginiz için teşekkürer.

çok teşekkür ederim
diğer bi sorum daha vardı onu nasıl yapabilirim acaba
sorum şuydu herhangi bir hücreye 4-1 yazdığımda tarih çıkıyo onu nasıl düzeltebilirim.
çok teşekkür ederim.

4-1 in başına ' işareti (shift+2) koymayı deneyin.bu şekilde ilk yazdığınızda doğru biçimde görünecektir.

eğer sayıları başka yerden liste olarak kopyalayacaksanız. yapıştıracağınız hücreleri önceden metin olarak biçimleyip "özel yapıştır"dan "metin"i seçerek yapıştırabilirsiniz.

sayın kardiyak dediklerinizi yaptım fakat olmadı neden olabilir acaba

formülünü yazabilirmisiniz. bu şekilde her satır için aynı işlemi tekrarlamak zorunda kalıyorum

Geri