• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki değerin sonunu kesip başına ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan y.selim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
merhaba excelseverler
şöyle bir sorum olacak
hücredeki bir değerin bir kısmının kesilerek baş kısmına eklenmesini formülle nasıl yapabiliriz? mümkünse formülle, olmazsa makro da olur.
teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhabalar
Eki inceler misiniz? iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

teşekkür ederim erdal bey elinize sağlık çok kullanışlı olmuş
yalnız küçük bir sorun var;ben formülleri uyguladıktan sonra değerleri yapıştır yapıyorum. oda "metre" yi kestikten sonra boşluk bırakıyor bunu boşluk bırakmadan nasıl yapabiliriz uğraştım ama beceremedim yardımcı olabilirsen sevinirim

Dediğinizi anlamadım. Biraz daha açıklayabilirmisiniz. Boşlukları silmek daha doğrusu her kelime arasındaki fazla boşlukları silmek için KIRP fonksiyonunu inceleyiniz.

formülleri uyguladıktan sonra sonuçları başka bir sayfaya değerleri yapıştır diyerek formülsüz olarak aktarıyorum.mesela 1.hücredeki "1,5 K 105 C " yi alıp değerleri yapıştır yaptığımda 105 C den sonra bir tane boşluk kalıyor(F2 yapıp hücrenin içinde girdiğimizde gözüküyor). o boşluk olmadan formülü uygulabilirmiyiz. yani değerleri yapıştır dediğimde C den sonra boşluk bırakmaması lazım.

Son düzenleme:
Sayın erdal'ın yazdığı formülün başına kırp eklemeniz yeterli olur.

Kırp formülü baştaki ve sondaki boşlukları alır, ayrıca çift boşluk varsa onuda teke indirir.

Kod:
=KIRP(SAĞDAN(KIRP(YERİNEKOY(A1;"METRE";""));3)&" "&SOLDAN(KIRP(YERİNEKOY(A1;"METRE";""));UZUNLUK(KIRP(YERİNEKOY(A1;"METRE";"")))-3))

çok teşekkürler syn kuvari sorun çözüldü
cehalet kadar yoksulluk yok gerçekten :)

Geri