Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba excelseverler
şöyle bir sorum olacak
hücredeki bir değerin bir kısmının kesilerek baş kısmına eklenmesini formülle nasıl yapabiliriz? mümkünse formülle, olmazsa makro da olur.
teşekkürler
teşekkür ederim erdal bey elinize sağlık çok kullanışlı olmuş
yalnız küçük bir sorun var;ben formülleri uyguladıktan sonra değerleri yapıştır yapıyorum. oda "metre" yi kestikten sonra boşluk bırakıyor bunu boşluk bırakmadan nasıl yapabiliriz uğraştım ama beceremedim yardımcı olabilirsen sevinirim
Dediğinizi anlamadım. Biraz daha açıklayabilirmisiniz. Boşlukları silmek daha doğrusu her kelime arasındaki fazla boşlukları silmek için KIRP fonksiyonunu inceleyiniz.
formülleri uyguladıktan sonra sonuçları başka bir sayfaya değerleri yapıştır diyerek formülsüz olarak aktarıyorum.mesela 1.hücredeki "1,5 K 105 C " yi alıp değerleri yapıştır yaptığımda 105 C den sonra bir tane boşluk kalıyor(F2 yapıp hücrenin içinde girdiğimizde gözüküyor). o boşluk olmadan formülü uygulabilirmiyiz. yani değerleri yapıştır dediğimde C den sonra boşluk bırakmaması lazım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.