DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba
F1'e
K1'eKod:=EĞER(A1=B1;B1;"")
Kod:=EĞER(A1<>B1;B1;"")
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [B2:D2]) Is Nothing Then Exit Sub
If [B2] = [D2] Then
[P3] = [D2]
[S3] = ""
Else
[S3] = [D2]
[P3] = ""
End If
End Sub
Merhaba,
Makro ile yapılabilir.
Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz?
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, [B2:D2]) Is Nothing Then Exit Sub If [B2] = [D2] Then [P3] = [D2] [S3] = "" Else [S3] = [D2] [P3] = "" End If End Sub
Geliştiriciden kod görüntüleye tıklıyorum oradan gelen pencereye yazıyorum bu kodu.çalıştır dediğimde kaydedilmiş bir makroya ihtiyaç duyuyor. excelde makro kısmında çok acemiyim yeni yeni çalışmaya başlıyorum. Rica etsem biraz daha yardımcı olabilir misiniz? baya geç cevap yazdım kusura bakmayın
Ekranın sol alt tarafına yakın yerdeki sayfa adı üzerine sağ tıklayıp Kod Görüntüleyi seçin ve açılan sayfaya yapıştırın.
demiştiniz.=EĞER(D2=B2:B3;"sola yaz";"sağa yaz")
bu hücredeki formülün mantıksal sınamasını istediğim gibi yaptım. Ama doğruysadan sonrası istediğim gibi olmadı. Eğer doğruysa D2 deki değeri P3; değilse S3 e yazsın.
Böyle bir şey mümkün mü?
Merhaba,
3 numaralı mesajınıza eklediğiniz örnek dosyada;
demiştiniz.
Makro kodu buna göre yazıldı ve otomatik çalışıyor. Çalıştır demenize gerek yok.
Kodları sayfanın kod bölümüne yapıştırdıktan sonra B2 ve D2 hücrelerine veri girdiğinizde, otomatik olarak P3 veya S3 hücresine istediğiniz sınamaya uygun olarak verileri yazar.
Hoşçakalın.
Merhaba,
Makro ile yapılabilir.
Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz?
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, [B2:D2]) Is Nothing Then Exit Sub If [B2] = [D2] Then [P3] = [D2] [S3] = "" Else [S3] = [D2] [P3] = "" End If End Sub
Sevgili Hocam, Formülünüz üzerinde değişiklik yaparak sonuç almaya çalıştım, yapamadım.
M515 hücresi F515 Hücresine eşit olduğunda, G515 Hücresine ÇIKAN yazsın ve tüm F kolonunda çalışsın istiyorum. Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Bir kaç gündür yapamadım.
Sub eşitlik()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
If Cells(i, "M") = Cells(i, "F") Then
Cells(i, "G") = "ÇIKAN"
End If
Next
End Sub
Sub eşitlik()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "M").End(3).Row
If Cells(i, "F") <> "" And Cells(i, "M") <> "" And Cells(i, "M") = Cells(i, "F") Then
Cells(i, "G") = "ÇIKAN"
End If
Next
End Sub