• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrede Tarih

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sybex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sybex

Altın Üye
Ben bir hücredeki tarihin her zaman bir sonraki günü göstermesini, eğer bir sonraki gün cumartesi -pazara gelmesi halinde bunu atlayarak pazartesini göstermesini istiyorum.. Şimdiden yardımlarınıza teşekkür ediyorum.

Belki daha kısa bir fonksiyon oluşturulabilir. Aşağıdaki gibi deneyin.

=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN()+1)=6;BUGÜN()+3;EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN()+1)=7;BUGÜN()+2;BUGÜN()+1))

Son düzenleme:
evet türkçe

gönderdiğiniz formülü kopyalayıp yapıştırdım.. ama #AD? :(

EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN()+1)=7

Yapıştırdığınızda kısmında boşluk oluyor o kısmı kaldırın Levent Beyin formülü çalışacaktır bazen forumda böyle şeyler olabiliyor.

evet haklısınız..

Ama formül Pazar gününü veriyor şu anda. ben Pazartesiyi vermesini istiyorum. emeklerinize teşekkürler. Allah zihninize kuvvet versin..

Yapıştırdığınızda kısmında boşluk oluyor o kısmı kaldırın Levent Beyin formülü çalışacaktır bazen forumda böyle şeyler olabiliyor.

Gerçekten tuhaf bir durum. Benim eklediğim formülde boşluk yok ama gönderince böyle bir boşluk oluşmuş "HAF TANINGÜNÜ"

Ama formül Pazar gününü veriyor şu anda. ben Pazartesiyi vermesini istiyorum. emeklerinize teşekkürler. Allah zihninize kuvvet versin..

Bu haftanın başlangıç günü ayarından kaynaklanıyor, aşağıdaki gibi deneyin. Mavi renkli kısımlar ilave edilmiştir.

=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN()+1;1)=6;BUGÜN()+3;EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN()+1;1)=7;BUGÜN()+2;BUGÜN()+1))

Evet Haklısınız..

Emekleriniz için Teşekkürler Hakkınızı Helal Edin.. Şimdi Oldu.. Allah Razı olsun

Geri