• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrede otomatik aktuel tarih

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
merhaba,

B8 hücresinde sürekli günün tarihini otomatik olarak gösteren makro ariyorum. Gece 00:00 dan sonra tarih otomatik olarak degisecek. tesekkürler.

Merhaba,

Makrosuz olarak B8 hücresine
Kod:
=BUGÜN()
yazarsanız bilgisayar tarihine göre otomatik olarak günün tarihi gelecektir.

rabbace bey tesekkür ederim. hücreye formül ile tarih yazdigim zaman yanlislikla silinme riski oluyor. bir kac kez basima geldi. makro ile bu islem nasil yapilir acaba. tesekkürler.

Merhaba ilgili sayfanın kod sayfasına aşağıdaki kodu yapıştırırsanız belki işinizi görebilir
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

Range("b8").Value = Now

End Sub

Son düzenleme:
tesekkürler emr123 bey. aradigim makroydu. umarim gece 00:00 dan sonra tarih otomatikman degisiyordur. su an icin malesef test edemiyorum. saglicakla kalin.

tesekkürler emr123 bey. aradigim makroydu. umarim gece 00:00 dan sonra tarih otomatikman degisiyordur. su an icin malesef test edemiyorum. saglicakla kalin.

üstadlar mutlaka daha doğru cevabı verecektir fakat bildiğim kadarıyla olmuyor.

excel açılırken bilgisayardan tarih bilgisini çekiyor. bir daha kapatılıp açılana kadar bugün değerini değiştirmiyor.

Evet sayfada herhangi bir değişiklikte kod devreye girecektir ve güncel tarihi yazacaktır zaten formullerde bu mantıkta günceller kendini

üstadlar mutlaka daha doğru cevabı verecektir fakat bildiğim kadarıyla olmuyor.

excel açılırken bilgisayardan tarih bilgisini çekiyor. bir daha kapatılıp açılana kadar bugün değerini değiştirmiyor.

Saat bilgisi anlık değişebiliyorsa tarih bilgisi de değişecektir diye tahmin ediyorum siz denediniz mi bilmiyorum fakat mantıken olması gereken değişmesi benim deneme fırsatım olmadı hiç dennisf06 deneyip bize sonucu bildirecektir inşallah

rabbace bey tesekkür ederim. hücreye formül ile tarih yazdigim zaman yanlislikla silinme riski oluyor. bir kac kez basima geldi. makro ile bu islem nasil yapilir acaba. tesekkürler.

Makro ile arkadaş yardımcı olmuş, ek olarak fonksiyon silinmesin isterseniz, formülün olduğu hücreyi kilitleyiniz.

rabbace bey hücreyi kilitledigim zaman zannedersem sayfa korumasi yapmam gerekiyor. bu seferde sayfa icerisindeki mevcut olan makrolar calismiyor. buna karsi bir cözüm var mi acaba ? sayfayi korumaya alinca makrolarin calismamasina karsi. tesekkürler.

Geri