• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücrede kelimeyi sayı olarak nasıl gösteririm

elektrik61

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
aşağıda eklediğim dosyada formül var fakat benim yapmak istediğim genel yazarsam genele atadığım bir sayıyı toplama eklemesi

yani genel= 56 dersem hücrelerdeki elemanları sayacak ve genel için 56 ekleyecek yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Selam

Soruyu yanlış mı anladım bilmiyorum, çok fazla detay vermemişsiniz. "veri_say()" fonksiyonunu kullandığınız hücrelerde "+ genel" demek istiyorsanız, örneğin q1 hücresine "genel" adını tanımlayıp oraya değer girerseniz, formülün içinde "+ genel" dediğinizde toplama alacaktır.

ama şefim genel bir kaç hücrede kullanılır ise ne yapacağım peki

merhaba;

Örneğin P1 hücresini seçin.Ekle/Ad Tanımla sekmelerini tıklayın.Açılan alanda ilgili alana "genel" yazıp tamam'a basarak kapatın.böylece seçtiğiniz hücre "genel" adını almış olur..

Şimdi bu hücreye 56 yazın..N9'daki formülünüzü =L9*M9+genel şeklinde yazarsanız.genel adını verdiğiniz hücredeki değerin eklendiğini görürsünüz.=L9*M9+P1 formülünden farkı formülde satır ve sütun numarası ile değil de verdiğiniz adla bir değeri çağırıyor olmanız..

Merhabalar;

Ad tanımlamanın nasıl olacağını size yazdım ama birşeyi belirtmek istiyorum sorunuz pek net değil..Hangi hücreye genel yaacaksınız hangi toplama yansıyacak?Genel yazdığınız hücrenin kendisinde mi bu işlem olacak yoksa herhangi bir toplam hücresine genel yazılmış bir hücre mi eklenecek vs..Sorunuz biraz daha açık olursa sanırım cevabı hemen gelecektir.

hocam açıklamanız için gerçekten teşekkürler dediğinizi anladım ama isteğimi karşılamıyor
benim istediğim;
40. satırı ele alalım L40 daki formül o satırdaki daire numaralarının toplamını alıyor. benim istediğim eğer bir veye daha fazla hücreye genel yazarsam örnek k40 hücresine yazdım toplamın 8+56=64 olmasını istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim
teşekkürler

Selamlar,

L40 hücresindeki formülü aşağıdaki gibi değiştirip denermisiniz.

Kod:
=VERİ_SAY(D40:K40)+EĞERSAY(D40:K40;"GENEL")*56

hocam yalnız bir hatası var geneli hem 56 sayıyor hemde 1 daha ekliyor bende formulü söyle yaptım sıkıntı çıkmaz inşaallah
=VERİ_SAY(D40:K40)+(EĞERSAY(D40:K40;"GENEL")*56)-1

Selamlar,

#8 nolu mesajınızda 8+56 diye belirtmişsiniz.

Sayın elektrik61

Hücrelerde "Genel" yoksa yazdığınız şekilde verileriniz 1 eksik çıkar.
Formül şöyle daha mantıklı

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(D9:K9;"Genel")>0;EĞERSAY(D9:K9;"Genel")*56+VERİ_SAY(D9:K9)-1;VERİ_SAY(D9:K9))

doğru teşekkürler

Geri