• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücrede açıklama yok ise

merhabalar

D ve E sütunlarında rakamlar mevcut F sütunundada açıklamayazılı

koşullar şöyle
EĞER D veya E sütunlarında bir değer varsa (ikisinde aynı anda değerde olabilir) F sütununda bir açıklama mutlaka olmalı EĞER D veya E' de değer varsa ve F de açıklama yok ise B7 hücresine "Eksik Açıklama Var" şeklinde bir uyarı yazılması gerekmekte

Not: yardımcı oldu tekrar teşekkür ederim mevcut hali ile sadece E sütununda değer ise ve F sütununda değer yok ise uyarı veriyor revize edilmesi gerekiyor

Greenblacksea53 yardımcı olmuştu tekrar teşekkür ederim kendisine
=EĞER(ÇOKEĞERSAY(E5:E17;">0";F5:F17;"")>0;"Eksik Açıklama var";"")

Merhaba

Herhangi bir satır veya satırlarda açıklama eksik ise Eksik açıklama nerede? sorusunun cevabını arayacaksınız.
Bu sebeple G sütununa aşağıdaki formülü yazmak daha doğru olabilir.
Kod:
=EĞER(VE(BAĞ_DEĞ_SAY($D5:$E5)>0;EMETİNSE($F5));"";"Açıklama Eksik")

Merhaba

Herhangi bir satır veya satırlarda açıklama eksik ise Eksik açıklama nerede? sorusunun cevabını arayacaksınız.
Bu sebeple G sütununa aşağıdaki formülü yazmak daha doğru olabilir.
Kod:
=EĞER(VE(BAĞ_DEĞ_SAY($D5:$E5)>0;EMETİNSE($F5));"";"Açıklama Eksik")
hocam ilginiz için teşekkür ederim
ancak ben her satırda uyarı vermesini değil sadece b7 hücresinde uyarı vermesini hedefliyorum

ÇOKEĞERSAY fonksiyonu ile 127 kritere kadar sorgulama yapabilirsiniz.

Size zaten E sütunu için sorgulama verilmiş. Size sadece bu sorguya D sütununu da eklemeniz kalmış.

C++:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY(D5:D17;">0";E5:E17;">0";F5:F17;"")>0;"Eksik açıklama var";"")

Tabi bu formül bu haliyle VE parametresine göre sorgulama yapar. Ama siz sorunuzda VEYA parametresine göre sorgulama istemişsiniz.

Bu sebeple aşağıdaki formül ile sonuca gidebilirsiniz.

C++:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(((D5:D17>0)+(E5:E17>0))*(F5:F17=""))>0;"Eksik açıklama var";"")

hocam ilginiz için teşekkür ederim
ancak ben her satırda uyarı vermesini değil sadece b7 hücresinde uyarı vermesini hedefliyorum
Merhaba

Bunu deneyiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(YADA(ESAYIYSA($D$5:$D$16);ESAYIYSA($E$5:$E$16))*EBOŞSA($F$5:$F$16))>0;"Eksik Açıklama Var";"")

Geri