• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre ye veri birleştirme

Excel Vers. ve Dili
excellin tüm versiyonları
slm arkadaşlar benim bir excell çalışmam var mesela a1 hücresine = x ticaret ltd. şti. yazdım. ben bunu b1 hücresine x ticaret olarak gelmesini istiyorum yani b1 hücresinde metnin devamı olan ltd. şti. gelmeyecek. Fakat ünvan kısmı (a1 hücresi) sürekli değişiyor. yani xxx ticarette ltd. şti. olabilir veya xxxxxx ltd. aş. yada başka birşey uzun lafın kısası a1 hücresindeki metnin sadece ilk 2 kelimesini almasını istiyorum buna nasıl bir formül koyabiliriz. ilginize tşk ederim.

Merhaba Sayın adsoft!!! Doğru anladı isem BİRLEŞTİR fonksiyonu işinizi görür.dosya eklese idiniz daha net cevap alabilirdiniz.saygılar.

syn ayşavkı birleştir formulü işimi görmedi, bende dediğiniz gibi dosyayı upload ettim, gönderdiğim çalışmada a hücrelerinden firmaların uzun ünvanı var b hücresinde de kısa ünvan var bunları ben elle yazdım fakat formülle yazmak istiyorum bunun için gerekli formülü istiyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba!!! daha uygun bir çözümü vardır muhakkak ama benim aklıma bu acemilik ile bu geldi
=SOLDAN(A4;20) kırmızı olan kısmı değiştirerek kullanabilirsiniz

Merhaba!!! daha uygun bir çözümü vardır muhakkak ama benim aklıma bu acemilik ile bu geldi
=SOLDAN(A4;20) kırmızı olan kısmı değiştirerek kullanabilirsiniz

zaten sorunda burda ben bunu otomatik olarak bulmasını istiyorum, bu formül olmaz zaten ben bunun karekterlerini tek tek sayıpta oraya 16 yada x sayısını bulmak sorun. bunu daha kolay bir yolu yok mu vba ile mi olur ben ordan yapmaya çalışıyorum for döngüsnü kullanarak ama beni biraz uğraştıracak

ayşavkı bey ben buldum formulü "=SOLDAN(A5;MBUL(" ";A5;MBUL(" ";A5;1)+1))" o sayıyı da otomatik olarak kendisi buluyor. tşk ederim.

sayın adsoft !!! tebrik ederim. sorunun çözüldüğüne sevindim ayrıca çözümü paylaştığınız için teşekkür ederim.saygılar!!!

Geri