• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre üzerine gelindiğinde TextBox'ta açıklama görünmesi???

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - English
Merhaba,

Excel'de yeniyim o yüzden sorucağım soru amatörce gelebilir şimdiden özür dilerim.

Yapmak istediğim şey şu

Bir Takvim oluşturdum.Hücrelerde tarihler var ve ben önemli günleri burada belirttim.İstediğim mesela herhangi bir günün üzerine mouse ile geldiğim yada tıkladığımda yandaki Text box 'da o tarih ile ilgili açıklamanın çıkması.Bir nevi comment işlevi ama o şekilde istemiyorum.

Bu nasıl yapılabilir.
Yardımcı olmanızı rica ederim.

Teşekkürler
Saygılarımla

bu tarz bisey is gorurmu ? size gore editledim anlayacaginizi umaraim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mustafa bey , ilginiz için teşekkür ederim.

Takvim çok güzel fakat istediğim şu hücrenin köşesinde kırmızı ok olup üstüne geldiğimde çıkan küçük açıklama penceresi değilde mesela o açıklamanın takvimin yan tarafında boyutunu kendim belirlediği bir textbox da yada merge ile birleştirilmiş hücre içerisinde görüntülemek mümkünmüdür ?

eğer mailinizi bana pm de yazarsanız bende size örnek teşkil edecek bir dosya atayım.

2. mesajdaki dosya uzerinde duzenleme yaptim, kontrol edermisiniz..

ActiveCell.AddComment
ActiveCell.Comment.Visible = False
ActiveCell.Comment.Text Text:=aciklama
ActiveCell.Comment.Shape.TextFrame.AutoSize = True

bu satirlari silerek commentleri kaldirabilir ve aciklamayi direk hucreye yahut textboxa verebilirsiniz

ActiveSheet.Range("ab5").Value = aciklama gibi..

Anlamasi kolay bi calisma saniyorum kendinize gore bir cok sekilde editleyebilirsiniz, takildiginiz bir bolum olursa yazarsiniz, kolay gelsin..

dediğiniz satırları sildim mustafa bey ,
Fakat tarihlere comment girdiğim zaman ab5 de çıkmıyor onun için ne yapmam gerekiyor ?

ornek bir dosyanizi hazirlayin ona gore duzenleme yapalim, yada benim dosyam uzerinde nerede ne istiyorsunuz yazip gonderin editleyeyim..

Geri