• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre toplamı

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2003 türkçe
Arkadaşlar herkese kolay gelsin,dosyada açıklamalar mevcut,teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Selam,
A3 hücresine:
Kod:
=EĞER(YADA(TOPLA($B$1:$B$2)<4;TOPLA($B$1:$B$2)>6);"";"11")

B3 Hücresine:
Kod:
=EĞER(YADA(TOPLA($B$1:$B$2)<4;TOPLA($B$1:$B$2)>6);"";TOPLA($B$1:$B$2)-3)

Uygulayınız.

Merhaba emeğiniz için Teşekkür ederim.
yalnız şu var kardeş,

B1 ve B2 de ki sayı toplamı 4 olursa A3 de ki sayı 1 sayı azalması gerekiyor.

Selamlar,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz. Yazdıklarınıza göre A3 hücresi her durumda 11 olacaktır. Bana pek mantıklı gelmedi.

A3 hücresine;
Kod:
=EĞER(YADA(TOPLA(B1:B2)=4;TOPLA(B1:B2)=5;TOPLA(B1:B2)=6);11;11)

B3 hücresine;
Kod:
=EĞER(TOPLA(B1:B2)=4;1;EĞER(TOPLA(B1:B2)=5;2;EĞER(TOPLA(B1:B2)=6;3;1)))

Korhan bey haklısınız ben 11 rakamını örnek verdim.A3 hücresi 1 ile 11 arası herhangi bir rakam olabilir.yeni dosyayı ekledim,teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba emeğiniz için Teşekkür ederim.
yalnız şu var kardeş,

B1 ve B2 de ki sayı toplamı 4 olursa A3 de ki sayı 1 sayı azalması gerekiyor.

Örnek dosyanda her 3 koşul için 11 dedin. 3 koşul harici boş görünsün dedin. Bir daha kardeş hatta abi hitaplarını kullanmassan iyi olur!

B1 ve B2 toplamı 4 olursa, A3 de ki sayı, 1 sayı eksilmeli B3 "1" olmalı.Şayet toplamı 4 değilde 5 oldu diyelim, A3 1 sayı eksilmeli B3 "2" olmalı.Teşekkür ederim.

Selamlar,

Ergün beyin belirttiği gibi dosyanızda ifade ettiğiniz şartlar hala tutarsız görünüyor.

Aşağıdaki formüller sizin belirttiğiniz koşulları sağlıyor.

A3 hücresine;
Kod:
=EĞER(TOPLA(B1:B2)=4;10;EĞER(TOPLA(B1:B2)=5;10;11))

B3 hücresine;
Kod:
=EĞER(TOPLA(B1:B2)=4;1;EĞER(TOPLA(B1:B2)=5;2;1))

A2 de ki sayı değişken olabilir, 12 ve 11 sayısını örnek verdim.Teşekkür ederim.

Selamlar,

Sorununuz çözümlendimi?

Selamlar,

Bu durumda sorunuzda bize açıklamadığınız noktalar var. Siz bu işlemi ne için kullanacaksınız? Veriler bu hücrelere nasıl geliyor?

Lütfen daha detaylı açıklama yapınız.

açıklamalar dosyada yazıyor.teşekkür ederim.

Son düzenleme:
derece-kademe yükseltme

Sayın hocam ilginiz için teşekkür ederim,ben eksik bilgi verdim kusura bakmayın. Derece ve terfide aşağıya doğru düşüşlerde hiç 0 ( sıfır) rakamı olmayacak,yani kişi 6 derece 2 kademe kazandığı zaman 2/1'i olacaktır elbet,yalnız 6 derece 1 kademe kazandığı zaman 3/3 olması gerekir.Yani kademede 0(sıfır) hiç olmayacak.bu arada şu var, C1( derece),C2'de (kademedir hocam.)teşekkür ederim.

Sayın hocam ilginiz için teşekkür ederim,ben eksik bilgi verdim kusura bakmayın. Derece ve terfide aşağıya doğru düşüşlerde hiç 0 ( sıfır) rakamı olmayacak,yani kişi 6 derece 2 kademe kazandığı zaman 2/1'i olacaktır elbet,yalnız 6 derece 1 kademe kazandığı zaman 3/3 olması gerekir.Yani kademede 0(sıfır) hiç olmayacak.bu arada şu var, C1( derece),C2'de (kademedir hocam.)teşekkür ederim.

.

Bir de buna bakın.

.

Ekli dosyalar

derece-kademe yükseltme

Sayın YURTTAŞ Hocam size ve emeği geçen tüm arkadaşlara binlerce defa teşekkürlerimi sunarım,Allah(cc) hepinizden razı olsun.Kalemi kağıdı elimize alıp 2 saatte yapacağımız işi 5 dakikaya düşürdünüz,çok sağolunuz.(arkadaşlar intibak ile uğraşanlar içinde çok güzel bir program oldu)

Ekli dosyalar

Geri