• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre - Textbox kısıta göre alt satıra geçsin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Hocalarım Merhabalar,

Ekte bir çalışmam bulunmakta. (Excel Kod Arşivi Dosyasını temel aldım)

B sütununda olaylar yazmakta. O tarihte yaşanan 1 den fazla olay var ise & ile bunlar ayrılmış durumda. Hücre den user form' a bilgileri aldırabiliyorum. Fakat yapamadığım olay şu: textbox1' e, B sütunundan gelen değerleri & sorasını alt alta yazsın.

Örneğin: B2 de İngiltere'de kraliçe Viktoria'nın ölümü. & dasşlafjşladkşlasd var ise

User Formdaki Textbox1 de
İngiltere'de kraliçe Viktoria'nın ölümü.
dasşlafjşladkşlasd

şeklinde yazdırabilmemiz mümkünmü ?

Ekli dosyalar

yol gösterebilecek kimse yokmu?
Olmazmı var. :D :D
dosyanız ektdir.:cool:
Kod:
sira = "Sayfa1!b$" & ListBox2.ListIndex + 1&
            j = Split(Range(sira), "&")
            For k = LBound(j) To UBound(j)
                deg = deg & vbLf & j(k)
            Next k
            If UBound(j) >= 0 Then
                deg = Right(deg, Len(deg) - Len(vbLf))
            End If

'---------------
arsivpro.TextBox1.Text = deg

Ekli dosyalar

Evren hocam çok ama çok teşekkür ederim. Elinize aklınıza sağlık. 2 küçük sorum daha olucaktı izninizle:

1. alt alta yazmasında sorun yok acaba arada bir boşluk bırakabilirmiyiz. & Chr(10)' u mu kullanmamız gerekiyor?
2. Combobox3' e tıklandığında takvim çıkıyor ve seçilen tarih hem combobox3' e yazıyor hemde litbox2 de ilgili tarihi seçiyor. Acaba veri tabanında olmayan bir tarih var ise uyarı verebilirmi ?
Örneğin: Listboxda 1.1.1111, 1.2.1234 tarihleri olsun. takvimden 4.1.1111 seçtiğimde bir uyarı msgı verdirtebilmek.

Saygılarımla, Teşekkürler

dosyayı günceledim.
önceki yerden indirebilirsiniz
1900 lu tarihleri algılamyıyor.
Ama onun üstünü algılıyor.
Niye bu şkilde sınırlarda denemler yapıyorsunuz onuda anlamıyorum.
Hem öğreniyorsunuz hemde en zorlama durum useçiyorsunuz
ben olsam 1900 seçmezdim
normal bir tarih
ile çalışırdım
o olduktan sonra eğer mutlaka 1900 sorgulayacaksam ona bakardım
1900 sınır çünkü.
ms öyle kabul etmiş

Anladım Evren Bey,

İlgiliniz için çok teşekkür ediyorum. Visual Basic bilgimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum (banada öyle geliyor olabilir :)) fakat excelin VBA olayı biraz daha farklı geldi bana. Özelikle çalışma sayfası içinde hükmetme olayını tam kavrayamadım.

1900 olayı içinde şunu söyliyim (haklısınız kesinlikle), bir arkadaşım kronoloji ile ilgili bir çalışma yapıyor, malesef 1900 yılından itibaren bilgiler bulunmakta bu yüzden olmak zorunda...

İlgiliniz ve emeğiniz için çok teşekkürler saygılar....

Anladım Evren Bey,

İlgiliniz için çok teşekkür ediyorum. Visual Basic bilgimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum (banada öyle geliyor olabilir :)) fakat excelin VBA olayı biraz daha farklı geldi bana. Özelikle çalışma sayfası içinde hükmetme olayını tam kavrayamadım.

...
Merhaba.
Vb bilyorsunuz.Oradaki tüm kontrol yazılımcıdadır.
Yazılımcı neye müsaade etmişse kullanıcı onun müsaade ettiği şeylere ulaşabilr.
Bazı değerler değişmesi istenmeyebilir.
Yada bazı sütunlardaki değerlerin değişmesi istenmeyebilir.
Bu durum nispeten çalışma sayfalarındada koruma ayaparak veya veri doğrulama yaparak yapılsada yinede zordur.Onu demek istemiştim.Onun için sayfanın tümüne koruma koyarak.VBA ile veri girleceğinde korumayı açıp veri girebilirisiniz.Durum o zaman VB deki gibi kontrol altına alınabilir.
Bu durmumda kontrol altına alınamıyor.Excelcilerde biliyorsunuz istediği her şeyi yazma alışkanlığna sahipler.Kolay kolay disipline girmeyi sevmezler.bir hücreye sayıda girebilirsiniz.metinde.Oysa hazırladığınız bir veri tabnında nümeric olarak düzenlediğiniz bir alana metin girmeye müsaade edermisiniz.
Bunun gibi veya buna yakın şeyler söylemek istedim.
Kolay gelsin.
Saygılar benden.:cool:

Evren bey desteğiniz için teşekkür ediyorum. 1900' lü yılların kontrolü için nasıl bir çalışma yapmam gerekiyor.

Evren bey desteğiniz için teşekkür ediyorum. 1900' lü yılların kontrolü için nasıl bir çalışma yapmam gerekiyor.

Excelde başlangıç tarihi 01.01.1900 yılıdır. Dolayısıyla bundan eski tarihler ile tarih olarak işlem yapamazsınız. Ancak tarih sütunu metin olarak tanımlanarak daha eski tarihler için işlem yapılabilir. Tabiki bu işlem tarihler üzerindeki matematiksel işlemleri kapsamayacaktır.

Geri