• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre sonundaki virgülleri kaldırmak, yerine nokta koymak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba değerli forum üyeleri. Yaptığım çalışmada bazı hücrelerin sonunun boş kalması gerekirken yanlışlıkla virgül koyulmuş. Bu hücrelerin sonundaki virgüllerden nasıl kurtulabilirim? Hücrenin içindeki diğer virgüller kaybolmasın diye Değiştir komutunu kullanarak virgülleri kaldıramıyorum. Sadece hücrenin en sonunda bulunan virgüllerden kurtulmam gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Ör: Ali basketbol, futbol, hentbol ve satranç oynamayı seviyor, (sadece "seviyor"un sonundaki virgülü kaldırmak istiyorum).
Saygılarımla..

Aşağıdaki kod A sütununda hücrede son karakter virgül ise kaldırıyor.:cool:
Kod:
Sub virgul_kaldir()
Dim hcr As Range
Application.ScreenUpdating = False
For Each hcr In Range("A1:A" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)
    If Right(hcr.Value, 1) = "," Then
        hcr.Value = Left(hcr.Value, Len(hcr.Value) - 1)
    End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamam"
End Sub

Buda formül
A1'i sorguluyor.:cool:

=EĞER(SAĞDAN(A1;1)=",";SOLDAN(A1;UZUNLUK(A1)-1);A1)

merhaba

aşağıdaki kod işinizi görür mü?

Kod:
Sub yokolvirgülyokol()
For i = 1 To Cells(65536, 1).End(3).Row
If Right(Cells(i, 1), 1) = "," Then
Cells(i, 1) = Left(Cells(i, 1), Len(Cells(i, 1)) - 1)
End If
Next
End Sub

merhaba

alternetife alternatif olsun :)

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DEĞİŞTİR(A1;MBUL(",";A1;(UZUNLUK(A1)-1));1;""));A1;DEĞİŞTİR(A1;MBUL(",";A1;(UZUNLUK(A1)-1));1;""))

Cevaplar için çok teşekkür ederim.. Evren beyin yazmış olduğu kod işimi gördü. Ellerinize sağlık.

Hücre Sonuna Nokta Eklemek?

Merhabalar,
Bazı sütunlarda hücrelerin sonuna nokta eklemem gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla..

Merhaba,
Aşağıdaki kodlarla hücre içindeki verilerin sonuna nokta ekleyebilirsiniz. Sut tanımını kendi sütununuza göre değiştirebilirsiniz. Bu haliyle a sütununa ekleme yapar.
Kod:
Sub NoktaEkle()
Sut=1
For r = 1 To Cells(65536, Sut).End(3).Row
    If Cells(r, Sut) <> "" Then
        Cells(r, Sut) = Cells(r, Sut) & "."
    End If
Next
End Sub

Merhabalar,
Bazı sütunlarda hücrelerin sonuna nokta eklemem gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla..
Aşağıdaki kodlar işinizi görürür.:cool:
Kod:
Sub nokta_koy()
Dim hcr As Range
Application.ScreenUpdating = False
For Each hcr In Range("A1:A" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)
    If Right(hcr.Value, 1) <> "." Then
        hcr.Value = hcr.Value & "."
    End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamam"

End Sub

Çok teşekkür ederim sayın leumruk. vermiş olduğunuz kod çok işime yaradı. ellerinize sağlık..

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sayın leumruk'un yazmış olduğu kod işimi gördü. Sayın Evren Gizlen'in yazmış olduğu kod da işe yarıyor ancak tek dezavantajı boş hücrelere de nokta ekliyor. Onun için sayın leumruk'un yazmış olduğu kodu kullandım. İkinize de çok teşekkür ederim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sayın leumruk'un yazmış olduğu kod işimi gördü. Sayın Evren Gizlen'in yazmış olduğu kod da işe yarıyor ancak tek dezavantajı boş hücrelere de nokta ekliyor. Onun için sayın leumruk'un yazmış olduğu kodu kullandım. İkinize de çok teşekkür ederim.
Yalnız benim yapzdığım kodda cümlenin sonunda nokta varsa nokta koymuyor.Aksi takdirde iki nokta yan yana olmuş olacaktı.İsterseniz bir deneyin.
Önceden boş hücrelerde olabileceğini söylemiş olsaydınız bunun önleminide alırdım.Neyse sorun çözüldüyse problem yok.:cool:

Yalnız benim yapzdığım kodda cümlenin sonunda nokta varsa nokta koymuyor.Aksi takdirde iki nokta yan yana olmuş olacaktı.İsterseniz bir deneyin.
Önceden boş hücrelerde olabileceğini söylemiş olsaydınız bunun önleminide alırdım.Neyse sorun çözüldüyse problem yok.:cool:

Evet dediğiniz gibi oluyor sayın Evren Gizlen. Denedim. Sayın leumruk'un yazmış olduğu kodda nokta olanların yanına da ekliyor. Onun için önce tüm noktaları kaldırıp daha sonra eklemem gerekti. Neyse ki sorunum hallolmuş oldu. İlginiz için tekrar teşekkürler.

Merhaba,
İki kodu birleştirelim de sorun temelinden çözülsün.
Kod:
[CODE]Sub NoktaEkle()
Sut=1
For r = 1 To Cells(65536, Sut).End(3).Row
    If Cells(r, Sut) <> "" And Right(Cells(r,Sut), 1) <> "."  Then
        Cells(r, Sut) = Cells(r, Sut) & "."
    End If
Next
End Sub
[/CODE]

Geri