• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre seçince makro çalışır mı?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
son üye olarak üye oldum. Herkese selam..

:???:

herhangi bir hücreyi seçince makro çalıştırmak istiyorum.. Yani bir hücreden çıkıp, öbür hücreye gireyim, yine makro çalışsın..

Selamlar,

Elbette çalışır. Ama tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklarsanız daha sağlıklı çözümler önerebiliriz.

bir makrom var, hücre seçtikçe makro çalışsın istiyorum sadece.. Yani desin ki, A1'i seçince, ileti kutusu açılsın A1'i seçtiniz desin, H7'yi seçince iletikutusu açılsın, H7'yi seçtiniz desin..

İşte tam olarak bu, böyle bir şeyle uğraşıyorum..

Selamlar,

Bulunduğunuz sayfanın ismi üzerinde sağ klik yapıp kod görüntüleyi seçin açılan pencereye aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    MsgBox ActiveCell.Address(0, 0) & " HÜCRESİNİ SEÇTİNİZ..."
End Sub

Aşağıdaki kodu inceleyiniz.

If Intersect(ActiveCell, [a1,b3,h4]) Is Nothing Then Exit Sub
MsgBox ActiveCell.Address & " Hücresini Seçtiniz"
End Sub

Ya, kendimi şimdi çok kötü hissettim ben!

Uzun süre uğraşıp, bir sürü kod ile sizin 2 satırda yaptırdığınız işlemi yaptırdım ben ve de bayağı sevinmiştim kendi kendime, iyi bir şey yaptım diye..

activecell.address filan, sonra o $ işaretli veriyor adresi, parçaal ile $'sız yerleri aldırdım filan...neyse ya

Sağolun coscontrol !

SeyiTiken, sizinki de benim kodlardan ileri ama, $ işareti veriyor, bir de A1 de çalıştı sadece..

Sn Cost Control Cevabı vermiş
Buda farklı bir örnek olsun

Sütun adı, kaçıncı satır, sütun ismi, aktif hücre adresi için

Kod:
Dim s As Integer
Dim z As Integer
Dim t As String
Dim u As String
s = ActiveCell.Column
z = ActiveCell.Row
t = Columns(s).Address(0, 0)
u = Rows(z).Address(0, 0)
MsgBox "Sütun Numarası: " & s & Chr$(13) & Chr$(13) & "sütun ismi(n): " & Left(t, InStr(t, ":") - 1) & Chr$(13) & Chr$(13) & "Satır Numarası: " & Left(u, InStr(u, ":") - 1) & Chr$(13) & Chr$(13) & "Aktif Hücre Adresi: " & Left(t, InStr(t, ":") - 1) & Left(u, InStr(u, ":") - 1), _
vbOKOnly, "Aktif Hücre Adresi ..."
End Sub

Bakın ne yaptım:

Seçili hücrenin adını söylüyor, ama Türkçe söylemiyor gevur.. :)

Bu sayfada 1 saatte öğrendiklerimi, 3 gün kursta öğrenmemiştim. Emeği geçenlere teşekkür. Bir de ben bu sayfanın yöneticilerini merak ederim ben şimdi; kimler, ne iş yaparlar, kaç yaşındalar; resimlerini filan da görmek isterim..

Aktif Hücrenin Sütun Numarası

Herkese Merhaba ,

Ben çalıştıracağım bir makroyu aktif hücrenin sütun numarasına bağlamak istiyorum.Yani Activecell in sütun numarası 4 ise ( D sütunu ) ilgili makroyu çalıştırsın değilse herhangi bir işlem yapmasın.Şimdiden Teşekkürler...

İlk satır olarak aşağıdaki gibi bir sınama koyabilirsiniz.

Kod:
if activecell.column<>4 then exit sub

Herkese Merhaba ,
Ben çalıştıracağım bir makroyu aktif hücrenin sütun numarasına bağlamak istiyorum.Yani Activecell in sütun numarası 4 ise ( D sütunu ) ilgili makroyu çalıştırsın değilse herhangi bir işlem yapmasın.Şimdiden Teşekkürler...
Aşağıdaki kodu dener misin ?
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If ActiveCell.Column = 4 Then
MsgBox " 4.sütunda işlem yaptığından bu meaj geldi" ' Buraya kendi kodlarınızı yazınız
Else
End If
End Sub

Teşekkürler.

Geri