• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre seçimi pasif yapma makrosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zahir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Private Sub Workbook_Open()
Worksheets(1).EnableSelection = xlNoSelection
End Sub

Merhaba; yukarıdaki makro ile korumalı bir çalışma sayfasındaki hücreleri seçim iznini kaldırıyorum. Ancak bunun için kullanıcının çalışma kitabını açtığında makroları etkinleştirmesi gerekiyor. Makroları etkinleştirmediği zaman dolayısıyla kodda çalışmıyor ve seçim mümkün oluyor. Güvenlik düzeyi yüksek ayarlanmış excelde de bu durum aynı olacaktır. Bunun önüne nasıl geçebilirim. Her durumda kodun işlemesi nasıl sağlanabilir?

merhaba
dosya her kaydedildiğinde ana sayfa hariç tüm sayfaları gizleyin.
dosya açıldığında makro etkinleştirilmezse gizli sayfalar görünmeyeceğinden makroları etkinleştirmeye zorlamış olursunuz.

Sn uzmanamele bu veya başka şekilde makroları etkinleştirmeye zorlama yolu işimizi görebilir. Bunun dışında bir yolu yoksa yapacak bir şey yok. Varsa bilen söylesin. Teşekkürler.

Private Sub Workbook_Open()
Worksheets(1).EnableSelection = xlNoSelection
End Sub

Merhaba; yukarıdaki makro ile korumalı bir çalışma sayfasındaki hücreleri seçim iznini kaldırıyorum. Ancak bunun için kullanıcının çalışma kitabını açtığında makroları etkinleştirmesi gerekiyor. Makroları etkinleştirmediği zaman dolayısıyla kodda çalışmıyor ve seçim mümkün oluyor. Güvenlik düzeyi yüksek ayarlanmış excelde de bu durum aynı olacaktır. Bunun önüne nasıl geçebilirim. Her durumda kodun işlemesi nasıl sağlanabilir?
Merhaba,
Makro kullanmadan da bu işi çözebilirsiniz. Sayfayı korumaya alırken koruma seçeneklerinden "kilitli hücreleri seç" kutucuğunu boş bırakırsanız, bu hücreler seçilemeyecektir.

Teşekkürler sayın leumruk. kod dışı çözümü bu. Ben belki buna benzer durumlar içinde örnek teşkil edebilir diye özellikle kodla çözümü sormuştum. Yani makroları etkinleştirmeden bir kodun işleme girmesi gibi. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Teşekkürler sayın leumruk. kod dışı çözümü bu. Ben belki buna benzer durumlar içinde örnek teşkil edebilir diye özellikle kodla çözümü sormuştum. Yani makroları etkinleştirmeden bir kodun işleme girmesi gibi. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Makrolar etkinleştirilmeden maalesef makrolar çalışmayacaktır. Bunun bir çözümü yok. Bu iş için en mantıklı yol karşıdaki kişiyi makroları etkinleştirmeye zorlamaktır. O da yukarıda da belirtildiği gibi sayfa gizleme yöntemidir. Bununla ilgili daha önce örnekler hazırlandı forumu aramanızı öneririm. Oldukça etkili bir yöntemdir.

Geri