• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre-Sayfa bağlantısı

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli arkadaşlar, anlatmak istediğim konuya bu başlık uydumu,emin değilim.Ekli tabloya ,bakılırsa konu kolayca anlaşılacaktır.Kontrol Paneli sayfasındaki hücrelere tıkladığımda aynı numaralı ya da isimli sayfa açılsın ekrana gelsin istiyorum.Bu arada açılan o sayfadaki bilgilere göre de kontrol panelindeki hücrelerde koşullu biçimlendirme yapabileyim.İlginize ve bilgilerinize arz olunur.Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar, anlatmak istediğim konuya bu başlık uydumu,emin değilim.Ekli tabloya ,bakılırsa konu kolayca anlaşılacaktır.Kontrol Paneli sayfasındaki hücrelere tıkladığımda aynı numaralı ya da isimli sayfa açılsın ekrana gelsin istiyorum.Bu arada açılan o sayfadaki bilgilere göre de kontrol panelindeki hücrelerde koşullu biçimlendirme yapabileyim.İlginize ve bilgilerinize arz olunur.Saygılarımla...
Arkadaşlar,yardımcı olabilecek kimse yokmu?

Merhaba,

Kontrol paneli sayfasının kod bölümüne:

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub

On Error GoTo atla
    If Target.Value = "" Then Exit Sub

Sheets("" & Target.Value & "").Select

Exit Sub
atla:
    MsgBox "Sayfayı Bulamadım"

End Sub
Biçimle ilgili standart bir düzen yoksa, A sütunundaki sayfa adlarının yanına B sütununa koşul hücrelerini yazıp biçim uygulamayı deneyin.

Yeşil:

Kod:
=DOLAYLI("'"&A1&"'!"&B1)=""
Kırmızı:

Kod:
=DOLAYLI("'"&A1&"'!"&B1)<>""

Gibi.

Sevgili Ömer bey kardeşim,
Öncelikle iyi akşamlar diliyorum.ilginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ediyorum.Yalnız biçimlendirme olayını anlayamadım.O formülleri koşullu biçimlendirmedemi kullamam gerekiyor?Biraz daha açıklamanız mümkün mü?Bu arada,iş yeriniz aynı mı,değişti mi?Selamlar,sevgiler...

Örnek vererek açıklıyorum.

"SAYFA1 DE A1 HÜCRESİNDE HERHANGİ BİR VERİ VAR İSE KIRMIZI,YOK İSE YEŞİL OLMALI."

Demişsiniz. Bundan dolayı kontrol sayfası A sütununda hangi hücrede SAYFA1 yazıyorsa kaşısında B sütununa koşul olan değeri yazın.

B1 yazılacak olan veri A1

-----------------------------------------------------

"SAYFA4 DE C2 BOŞ İSE BU HÜCRE YEŞİL OLMALI.DOLU İSE KIRMIZI OLMALI"

Buna görede SAYFA4 verisi A stununda A4 deki hücrede olduğu için, B4 hücresine C2 yazın.

Gibi tüm sayfaların kontrol edilecek hücrelerini B sütununa yazın ve yukarıda verdiğim formülleri A sütunundaki veri aralığını seçerek koşullu biçimlendirmeye uygulayın.

.

Merhaba

Ömer Bey,
Benim işim tamamen A sütunu ile.B sütununa dediklerinizi yaptığımda B sütunundakilerin rengi değişiyor.Oysa ben A sütunundaki Sayfa1,Sayfa2 yazan hücrelerin renginin açtığı sayfadaki veriye göre değişmesini istiyorum.(Örneğin,Sayfa1'in rengi açmış olduğu sayfa 1 deki veriye göre değişmeli.).Bu değer sabit olacak.Sayfa 1 de yer değiştirme olmayacak.Örneğin sürekli A1 hücresinde veri varsa kırmızı yoksa yeşil olacak.Bu A1 hücresi hiç değişmeyecek.Diğer sayfalarda da böyle olacak.Hep A1 hücresinde veri var ise kırmızı yoksa yeşil renk alacak.Umarım anlatabilmişimdir.

İlk mesajdaki açıklamanızda A1 sabit olmadığı için o şekilde önermiştim.

A sütununa koşullu biçimlendirme formülü;

Yeşil:

=DOLAYLI("'"&A1&"'!A1")=""

Kırmızı:

=DOLAYLI("'"&A1&"'!A1")<>""

.

İlk mesajdaki açıklamanızda A1 sabit olmadığı için o şekilde önermiştim.

A sütununa koşullu biçimlendirme formülü;

Yeşil:

=DOLAYLI("'"&A1&"'!A1")=""

Kırmızı:

=DOLAYLI("'"&A1&"'!A1")<>""

.
Ömer Bey,Çok Teşekkür Ediyorum.İyi Günler,İyi Çalışmalar...

Geri