• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre renklendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zuzucuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
Merhaba ekteki örnekte yapmaya çalıştığım olan h sütunundaki 1 hücreye D yazdığımda solunda kalan hüclerin yazı rengi kırmızı olsun istiyorum D yi silince default değere dönmesi gerekiyor.

Ayrıca aktif hücrenin olduğu satırın renginin değişmesinide sağlayabilirmiyim.

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Koşullu biçimlendirme ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

A-F sütunlarını seçin.
Koşullu biçimlendirme menüsünü açın.
Formül bölümüne aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=$H1="D"

Yazı rengini kırmızı ayarlayıp işlemi tamamlayın.

Artık "H" sütununa "D" yazdığınızda A-F aralığının yazı rengi kırmızı olacaktır.

Korhan bey çok teşekkür ederim dediğinzi gibi kolay oldu. Başka arkadaşlara lazım olabilir belki formüllerin resmini eklediğim arayanlar için örnek olur.

Birde bulunduğum hücredeki satırın örnek sarı olmasını nasıl sağlarım sayafada renk bozukluğu olmadan.

Selamlar,

Sayfadaki renkleri ve koşullu biçimlendirmeleri bozmadan satır ve sütun renklendirmek için ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Dosyadaki kod seçim mantığı ile çalışmaktadır. Bu şekilde bulunulan alan belirgenleştiği için görsel olarak kolayca takip edilebilmektedir.

Ekli dosyalar

Korhan bey ilginie teşekkür ederim örnekte birleşik hücreler olmadığı için gayet güzel görünüyor. Fakat çalışma kitabımda 5-6 hücre birleşik olduğu için renklendirme sırasında baya bir bozukluk yaşanıyor. Bunu başka yolla çözsem daha iyi olacak sanırım.

Saygılar

Korhan bey yukarıda verdiğiniz formülü uyguladım. yalnız benim bu şekilde yaklaşık 150 tane satırım var. birinin karşısına harf yazmadığım zaman o renklenmeyecek. onu nasıl yapabiliriz?

Geri