• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

HÜcre Renklendİrme

serif11

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel XP tr
arkadaşlar merhaba..
excelde yaptığım tabloda personelin sendika bilgileri var
örneğin b1 sütununda (A) sendikasini,c1 sütununu da personelin sendika numarasını yazıyorum.
ben sendikanın ismini girdiğimde girdiğim hücrenin o sendikayı belirten renge boyanması (Koşullu Biçimlendirme) ile sağladım fakat yandaki hücrenin de aynı renge boyanmasını başaramadım.
yardımcı olursanız sevinirim

Maalesef Yapamadim

Sayın danersin..ilgine ve emeğine teşekkür ediyorum..
sanırım ben sorunumu anlatamadım.
liste şöyle:
a sütunu - personelin ismi
b sütunu - personelin üye olduğu sendika
c sütunu - personelin sendika numarası

a1 hücresine "Ali" diye ismni yazıp b1 hücresine geçiyorum ve (C) sendikası,c1 hücresine de sendika numarası (250) yazıp alt satıra geçtiğimde;sadece sendika ismi ve sendika numarası bulunan hücrelerin boyanmasını istiyorum..
örneğin (A) sendikasının rengi sarı,(B) sendikasının rengi mavi,(C) sendikasının rengi kırmızı olsun..sadece sendika ismi ve sendika nosunun bulunduğu hücreler boyansın,tüm satır ya da sütun değil..
şimdiden teşekkürler..
ben sizin verdiğiniz siteleredki örnekleri inceledim ama hiçbir şey anlamadım..excel bilgim hiç denecek kadar az..siz bana yapacağım işlemleri adım adım anlatırsanız daha memnun olurum

Bir sütunu yaptığınıza göre sanırım bu resim B sütununa bağlı olarak C sütununda koşullu biçimlendirmeyi nasıl yapabileceğinizi kelimelerden daha iyi anlatır.

Ben Bİr SalaĞim

danersin arkadaş..
ilgine ve emeğine tekrar teşekkürler ama iki şık var önümde;
ya ben bir salağım,
ya da formül yanlış...
aynen dediğiniz gibi yapıyorum ama bütün sütunu aynı renge boyuyor..

Sn sefi1

Ekte örnek bir dosya var, inceleyin.

Selamlar,

Sorunuzda önemi olan bir kısımı atladığınızı düşünüyorum. Kaç adet farklı sendikanız var? Eğer bu sorunun cevabı 3 ten fazla ise koşullu biçimlendirme sizin için yeterli olmayacaktır. Bu durumda örnek bir dosya eklemeniz faydalı olacaktır.

Son düzenleme:
TeŞekkÜrler

mehmett kardeş..
ilgine bilgine ve emeğine SONSUZ TEŞEKKÜRLER..
sorun halledildi.

aynı prooblemi ben de yaşıyorum fakat eklenen dosyalara bakamadım üzerinden 6 yıl geçince uçmuş:)) yeniden bu işi anlatabilecek ya da örnek dosya gönderebilecek var mı?

Selamlar,

Sn. husamba,

Forumumuza hoşgeldiniz. Sorunuzu yeni bir başlık açarak ve gerekiyorsa küçük bir örnek dosya ekleyerek sorarsanız gerekli desteği size verebiliriz.

Geri