• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Rengine Göre Koruma Yapmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2010 - Türkçe
Selamlar,

Arkadaşlar benim sorum başlıktan da anlaşılacağı üzere, bir hücrenin rengi yeşilse o hücre korumalı olsun farklı bir renkse koruma olmasın ve o alana değer girilebilsin.

NOT: Çalışma sayfamda bir başka hücrenin aldığı değere göre bazı hücrelerin rengi koşullu biçimlendirmelerim sayesinde bir renkten başka bir renge dönüşebiliyor.

Acil yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla..

Merhaba,
Öncelikle sayfadaki bütün hücreleri seçip, hücre biçimlendir, koruma sekmesinden kilitli ve gizli işaretlerini kaldırın.
Daha sonra aşağıdaki modülü çalıştırın.
Kod:
Option Explicit
Sub yesilhucrekilitle()
Dim cl As Range, ws As Worksheet, lColor As Long
lColor = 35 'yeşil
For Each ws In ActiveWorkbook.Worksheets
    For Each cl In ws.UsedRange
        If cl.Interior.ColorIndex = lColor Then
            cl.Locked = True
        Else
            cl.Locked = False
        End If
    Next cl
Next ws
End Sub

Hücre renk kod numarasını bilmiyorsanız, bu modülü kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub renkkodu()
MsgBox ("Bu hücre için dolgu rengi numarası: " & _
    Selection.Interior.ColorIndex)
End Sub

ofd2008 arkadaşım 2. modül ile renk kodunu öğrendim KOD:43 Bu çok güzel, fakat ilk modülü çalıştırdığımda aşağıdaki ifadelerin yer aldığı bir hatakodu alıyorum:

Run-time error '1004':
Range sınıfının Locked özelliği kullanılamıyor

Bu hatayı nasıl egale edebilirim, yardımınız için teşekkürler..

Ayrıca burada koruma parolası yer almamakta ve sayfayı korurken sorulan bazı özellikleri de yanında kullanmak istiyorum. "Kilitli hücreleri seç" ve "kilidi açılmış hücreleri seç" sadece bu izinleri nasıl verebilirim ya da sadece "kilidi açılmış hücreleri seç" iznini.

Son düzenleme:
Sayfa koruması kullanıyor musunuz?

Sayfa korumasını şarta bağlı kullanmak istiyorum. örneğin A1 hücresine girilen değer x ise koşullu biçimlendirme bunun rengini yeşil yapıyor. Normalde rengi sarı.

Mevcut durumda ayrıca sayfa koruması kullanmadım. Bu korumayı dediğim gibi 43 renk kodlu hücrelerde kullanmak istiyorum.

Geri