- Excel Vers. ve Dili
- 2016 TÜRKÇE
Yeni Başlayan;Ayrılan yerine "Yeni Başlayan;Ayrılan" yapmışsınız. Koşullu biçimlendirmede tırnaklı halini sordurmuyorsunuz. Tırnak içine aldığınız değerler metin olduğundan tırnak içine alıyorsunuz.

Hepsini uyguladım. Ancak; Hücredeki yazının tırnak işaretini kaldırarak yazdığım zamanMerhaba,
Söz konusu sayfada A sütununda yapılan seçime göre tanımladığınız Koşullu biçimlendirmeleriniz satır ekleme çıkartmadan kaynaklı olsa gerek çoğalmış. İncelemedim ama buradan kaynaklı bir sorun olabilir.
Veri doğrulama ile açılır kutudan seçmesini istediğiniz verilerde çift tırnak bulunmakta. YaniYeni Başlayan;Ayrılanyerine"Yeni Başlayan;Ayrılan"yapmışsınız. Koşullu biçimlendirmede tırnaklı halini sordurmuyorsunuz. Tırnak içine aldığınız değerler metin olduğundan tırnak içine alıyorsunuz.
Mevcut koşulları silip aşağıdaki gibi koşulları ve veri doğrulamayı yeniden tanımlayınız.
İyi çalışmalar.
Olması gereken koşullar
Ekli dosyayı görüntüle 261679
Olması gereken veri doğrulama listeniz.
Ekli dosyayı görüntüle 261680
Mevcut koşullarınız
Ekli dosyayı görüntüle 261677
Aynı dosyada yeni bir hücrede sonuç formülü yazdım ama hata veriyor. Hatamı bulamadım, formülün başında VEVEYA formülü mü kulanmam gerekiyor?a Sütunundakilerin bazılarında çift tırnak var onları temizledim ve koşullu biçimlendirmeyi yeniden yapılandırdım.
=TOPLA(Q4:Q5)
=TOPLA(ÇOKEĞERSAY(Tbl_CalisanHareketleri[DURUM];{"Ayrılan";"Yeni Başlayan"}))
=TOPLA.ÇARPIM(--(Tbl_CalisanHareketleri[DURUM]={"Ayrılan"\"Yeni Başlayan"}))