• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Koruma

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar yapmış olduğum çalışmada bir çok formül ve ustalarımızın yardımıyla makrolar bulunmaktadır. Bazı hücrelerin içinde bulunan formüllerin yalnışlıkla silinmemesi için koruma atmam lazım. Lakin sayfayı kullanıcı aralıklarına göre dahi korusam makrolarımın bir kısmı maalesef çalışmıyor. Onun için formüllerinin zarar göremeyeceği ve sadece formuller ya da makro sonucu sonuçları değişecek fakat üztüne tıkladığım zaman herhangi bir değişiklik yapılamayacağı hücreler için bir koruma makrosu var mıydı?

Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not:Çalışmamın boyutu çok büyük olduğundan burada yer veremiyorum.

Saygılarımla.

Merhaba Arkadaşlar,

Tabloma makro ile şöyle bir işlem yaptırmak istiyorum;
A1 hücresindeki veri silinemesin ve değiştirilemesin. Herhangi bir uyarıda vermesin.

Merhaba Arkadaşlar,

A1 hücresindeki veri silinemesin ve değiştirilemesin. Herhangi bir uyarıda vermesin.

merhaba

herşeyi makroyla yapmaya çalışmayın.
bir çok işlem standart excel uygulaması olarak yapılabilir.
sayfa koruma şifresi kullanın.

Evet zaten hücre korumalı ancak A1 hücresindeki veride bir değişiklik yapmak istenildiğinde uyarı veriyor. Yapmaya çalıştığım işlem hiç bir uyarı vermemeli böylece A1 hücresinde değişiklik yapmak isteyen hücrede farklı bir işlem olduğu fark edecek ve müdahele etmeyecek.

Merhaba Arkadaşlar,

Sayfa koruması açıkken

Ctrt + B dümesine tıkla sayfanın tamamı bloke olsun sonra mausenin sağtrafını herhengibir hücrede tıkla hücreleri biçimlendir/koruma/kilitli tikini işaretle

Daha sonra korumasız bırakacağın hücrelerin üzerine gel mausenin sağtrafını tıkla hücreleri biçimlendir/koruma/kilitli tikini kaldır

Daha sonra sayfayı korumaya al.

merhaba
herşeyi makroyla yapmaya çalışmayın.
bir çok işlem standart excel uygulaması olarak yapılabilir.
sayfa koruma şifresi kullanın.

Sayfa koruması açıkken

Ctrt + B dümesine tıkla sayfanın tamamı bloke olsun sonra mausenin sağtrafını herhengibir hücrede tıkla hücreleri biçimlendir/koruma/kilitli tikini işaretle

Daha sonra korumasız bırakacağın hücrelerin üzerine gel mausenin sağtrafını tıkla hücreleri biçimlendir/koruma/kilitli tikini kaldır

Daha sonra sayfayı korumaya al.

Sayın Uzmanlarım ikiside aynı işlem değil mi?
Tüm hücreleri seçmek için Ctrl + A düğmesini tıklamalıyız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
If Not Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then

If sifre = False Then
'c = InputBox("Şifre yazınız. (şifre : 123 )", "Onay şifresi")
If c <> 123 Then
Application.Undo
Else
sifre = True
End If
End If
End If
Application.EnableEvents = True
End Sub

kodlarıyla sorunumu çözdüm.

Geri